Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Avui fem un pas més cap a la interacció entre televisió i internet: el nou web de “Volta món” arriba per donar suport i facilitar la participació dels espectadors en el nou concurs interactiu de TVC Internacional, que té com a objectiu fer la volta al món en menys d’un any passant per tots els països que tenen comunitats catalanes.

Però tot i que el full de ruta està traçat, aquest viatge és molt especial perquè, un cop el programa surti de Catalunya, el rumb que prengui dependrà dels espectadors. A cada país es plantejarà una pregunta, i si la majoria de respostes són correctes, el viatge continuarà. Però si no...


.

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Recordar un passat traumàtic o oblidar-lo? I si s'opta per recordar, posem per cas, la repressió d'un règim dictatorial, cal passar comptes? I de quina manera? Amnistia per a tothom? Lleis de punt final? Judicis sistemàtics? El dijous 20 de novembre, TV3 emet "Topografia de la memòria", un documental dirigit per Dolors Genovès, que fa un itinerari per Europa, Àfrica i Amèrica a la recerca de models i exemples que han abordat -o no- el seu passat des de vies molt diverses: donar testimoni, confessar els crims, jutjar els autors, depurar l’administració, documentar el passat, dignificar els espais de memòria, etc.

Una de les personalitats que ha jugat un paper fonamental en el pas d'un règim autoritari a una democràcia és el bisbe Desmond Tutu, president de la Comissió Veritat i Reconciliació i Nobel de la Pau el 1984. La seva feina a Sud-àfrica és recordada de manera molt especial al web de "Topografia de la memòria", on es podrà trobar en exclusiva l'entrevista íntegra que va mantenir amb Dolors Genovès, i de la qual s'han aprofitat fragments per al documental. Un cop emès el programa per TV3, també estarà disponible des del web, per visionar en qualsevol moment, gràcies al 3alacarta.

Al web de "Topografia de la memòria" trobareu informació àmplia sobre la situació en cadascun dels països visitats en el documental, un fòrum per debatre sobre el tema, un xat amb la directora el mateix dia de l'emissió del documental, un recull de vídeos del 3alacarta sobre la memòria històrica, una galeria de fotos del "making of".

El programa, que arriba en un moment de debat sobre la recuperació de la memòria històrica a Espanya, fa una síntesi del marc legal i l’evolució històrica que ha fet possible assimilar el passat a cadascun dels països analitzats. També es descriu la percepció i el debat que les mesures adoptades han generat en la societat que les acull.
.
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Els prestigiosos Prix Europa acaben de reconèixer amb una menció d’honor la docusèrie interactiva “Els diaris de Pascal”, el projecte multiplataforma que va esdevenir la primera novel·la històrica catalana de la televisió. Els premis (aquí, en PDF), atorgats per la Fundació Cultural Europea i el Consell d’Europa, han guardonat el projecte en la categoria d’”Emerging media”.

L’interactiu, un projecte molt ambiciós amb versions per a la TDT, la web, el Media Center i el mòbil, és un documental històric absolutament rigorós i veraç, però construït com un dramàtic i interpretat per actors. “Els diaris de Pascal” explica la convulsa història de Catalunya durant els anys 30 del segle passat. El fil conductor és un personatge de ficció: el fotògraf francès Pascal Danglà, que arriba a Barcelona l'any 1929 per cobrir l'Exposició Internacional.

Elaborat per CCRTV Interactiva i Haiku Media, l'interactiu d'“Els diaris de Pascal” és un projecte pioner a Espanya. Explora nous camins en els continguts interactius: els adapta a les diferents plataformes tecnològiques, construint una narració amb valor històric i alhora de ficció que compta, així mateix, amb el valuós complement de les aportacions dels usuaris.
.
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
A un pas del milió: el passat mes de maig el conjunt de webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha assolit la xifra de 969.459 usuaris únics i ha superat els 28 milions de pàgines vistes, segons les dades obtingudes per Nielsen Online i auditades per OJD. Aquestes dades consoliden l'audiència de les webs que fem a Interactiva i situa la CCMA a molta distància de la resta de mitjans digitals en català.

L’audiència a internet de la CCMA està encapçalada pel grup de webs de Televisió de Catalunya, amb gairebé 700.000 usuaris únics i més de 20 milions de pàgines vistes. Dins d’aquest grup, destaca el portal tv3.cat, amb més de 8’5 milions de pàgines vistes. Els serveis digitals del grup d’emissores de Catalunya Ràdio apleguen 160.425 usuaris únics i superen els 5 milions de pàgines vistes en un mes.

I una dada curiosa: els usuaris que visiten cada dia els webs de la CCMA hi naveguen una mitjana de gairebé 8 minuts, una xifra força alta que s’explica per l’oferta multimèdia dels portals produïts per Interactiva.

A banda dels bons resultats d'audiència, des de Interactiva esperàvem l'informe del mes de maig perquè és la primera vegada que les dades de la CCMA auditades per OJD provenen del sistema de medició Market Intelligence de Nielsen Online. La fusió de la tecnologia de medició de Nielsen amb la metodologia de certificació d’OJD s’ha fet efectiva fa uns mesos amb l’objectiu d’unificar i simplificar la mesura d’audiències d’Internet. .
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Al portal Ritmes.cat ja fa temps que s'ha creat una comunitat de blogs molt important. I per celebrar això hem organitzat cinc trobades en cinc mesos, que s’han consolidat com una festa i un espai on gaudir d’un espectacle acústic de qualitat. Hi han passat grups d’estils molt diferents, un reflex del sentit de la comunitat, on la varietat és la clau. Per la Sala Castelló, lloc on es fan les festes, han actuat Sargon (metall), Plouen Catximbes (rock), Ràbia Positiva (hardcore), Malacara (pop) i La Pegatina (rumba). Els propers convidats són Els Amics de les Arts, que vénen a presentar el seu nou disc, "Castafiore Cabaret" (Pistatxo Records). A més, en aquesta ocasió, Els Amics de les Arts proposen que tothom que assisteixi al concert s'endugui la seva música a casa. Només cal portar el reproductor d'MP3 i ells l'ompliran amb el seu nou treball. La cita és el dimecres 11 de juny, a les 20.00, a la Sala Castelló, i l'entrada és gratuïta. .
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
En la seva quarta edició, la Jornada sobre TV de Servei ha reunit a Barcelona experts nacionals i internacionals per explorar les possibilitats d'innovació que es presenten per al món audiovisual. Entre els ponents, Ferran Clavell, el director de Continguts de la CCRTVI, que junt amb Lluís Cuevas, coordinador d'iCat fm,va presentar una ponència sobre la ràdio 2.0. De com iCat fm ha audiovisualitzat la ràdio i de les perspectives de futur, amb aplicacions que ja funcionen com l'"En directe" de Catalunya Ràdio. .
Categoria: General
Escrit per: administrador

Serveis Interactius té la seu a l'edifici Imagina, al carrer Gaspar Fàbregas, 81, planta 2a, 08950, Esplugues de Llobregat (Barcelona) Podeu contactar amb nosaltres a través del Servei d'Atenció a l'Espectador i l'Oient.Mostra Serveis Interactius en un mapa més gran
En cotxe o moto


Des de la Diagonal • Continueu per l'autopista A2/B-23 direcció Esplugues de Llobregat-Lleida-Tarragona.

  Sortiu per la sortida 3: Cornellà/Sant Joan Despí.

  Agafeu la tercera sortida de la primera rotonda. És l'avinguda Baix Llobregat. Creuareu el pont per sobre l'autopista.

  Seguiu recte fins a la cinquena rotonda. Agafeu la quarta sortida: carrer Àngel Guimerà.

  Gireu a la dreta pel tercer carrer i agafeu el carrer Josep Argemí.

  Tombeu a la dreta al primer carrer i agafeu el carrer Gaspar Fàbregas.Des de l'autopista A2/B-23 (direcció Barcelona) • Sortiu per la sortida 3: Cornellà/Sant Joan Despí.

  Agafeu la primera sortida de la primera rotonda. És l'avinguda Baix Llobregat.

  Seguiu recte fins a la quarta rotonda. Agafeu la quarta sortida: carrer Àngel Guimerà.

  Gireu a la dreta pel tercer carrer i agafeu el carrer Josep Argemí.

  Tombeu a la dreta al primer carrer i agafeu el carrer Gaspar Fàbregas.Des de la Ronda de Dalt/B-20 (direcció Llobregat) • Sortiu per la sortida 14.

  A la rotonda, agafeu la segona sortida.

  Seguiu i gireu a la dreta per l'avinguda de Sant Ildefons.

  A la segona rotonda que trobeu, agafeu la segona sortida. És el carrer Àngel Guimerà.

  Gireu a la dreta pel tercer carrer i agafeu el carrer Josep Argemí.

  Tombeu a la dreta al primer carrer i agafeu el carrer Gaspar Fàbregas.Des de la Ronda de Dalt/B-20 (direcció Besòs) • Sortiu per la sortida 14.

  Preneu el primer desviament a l'esquerra.

  Després del semàfor, novament a l'esquerra. És el carrer Àlvarez de Castro. Creueu el pont sobre la Ronda.

  A la rotonda, agafeu la segona sortida.

  Seguiu i gireu a la dreta per l'avinguda de Sant Ildefons.

  A la segona rotonda que trobeu, agafeu la segona sortida. És el carrer Àngel Guimerà.

  Gireu a la dreta pel tercer carrer i agafeu el carrer Josep Argemí.

  Tombeu a la dreta al primer carrer i agafeu el carrer Gaspar Fàbregas.

En transport públic


METRO • Línia 5 (blava, Horta-Cornellà). Estació: Sant Ildefons

  Connexions amb autobusos:

  • L-46: Cornellà-TV3- Walden

   Dies laborables: cada 20 minuts

   Dissabtes i festius: cada 25-30 minuts

  • L-10: El Prat - Sant Ildefons - TV3 - Sant Just

   Dies laborables i dissabtes: cada 20 minuts

   Diumenges i festius: cada 30 minuts
TRAMBAIX • Línies T1, T2 i T3. Estacions: Montesa i La Sardana

  També podeu baixar a l'estació Hospital Sant Joan Despí | TV3 de la línia T3

.
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Demà (i fins dijous) es realitzarà el BDigital, un congrés que parla sobre els avenços en les tecnologies de la informació i les comunicacions. Nosaltres hi serem presents per partida doble al programa del Congrés. El dimarts 20, a les 17.00, Santiago Miralles, director de CCRTVi, parlarà en la conferència "Continguts digitals. Nous reptes per a la indústria del media". El dijous 22, a les 12.45, el Ferran Clavell, director de continguts de CCRTVi, aportarà la seva visió a "Està acabant internet amb els mitjans de comunicació tradicionals?".

D'altra banda, un projecte nostre i de TV3, el TV3Minuts, és finalista del premi Bdigital Congress a la Innovació Digital, del qual es farà públic el guanyador al sopar de cloenda, el dia 22. .
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Des d'avui publicarem aquest blog en català, castellà i anglès. Una bona forma perquè es pugui conèixer el que fa CCRTV Interactiva des de tot el món. Benvinguts, lectors d'arreu! .
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Avui i demà se celebra a Osca el Congrés de Periodisme Digital. Una trobada de referència per als nous mitjans, que ja va per la novena edició. Ferran Clavell, director de Continguts de CCRTV Interactiva, hi serà present per fer una presentació en la sessió "La cuarta pantalla", que tractarà sobre els continguts audiovisuals per a mòbils.

Al web oficial, congresoperiodismo.com, es pot anar seguint tot el que passa al Congrés. .
Pàgina anterior   Pàgina següent