08/06/2010: El nou iPone 4

Categoria: Mòbil
Escrit per: Miquel Jarque
Tal i com van avançar els companys del Bloc d'Apple en Català, el nou iPhone 4 incorpora els menús en català. Al juliol ja el tindrem a les botigues. Té diverses novetats: dues càmeres, una al davant i una al darrera (de 5 megapíxels), que grava en alta definició. A més, porta una aplicació d’edició de vídeo.

iPhone 4


Vist per fora, és més prim, fa poc més de 9 mil•límetres de gruix, i està envoltat per un perfil d'acer inoxidable. La bateria ara dura més: permet 7 hores de conversa, 10 de vídeo o 40 de Música. Té el mateix processador que té l’iPad i té més memòria. D’aquesta manera, aconsegueix que sigui multitasca, és a dir, ara pot fer anar més d’una aplicació alhora.

Em sembla que és un dispositiu que no està gens malament, però també penso que el podrien haver millorat abans. En la meva opinió el gran inconvenient de l'iPhone està en el seu ADN, la obligació de passar per l'iTunes per carregar cançons i fer sincronitzacions.

Escrit per: Miquel Jarque
Els pròxims 20 anys la societat viurà una revolució tecnològica sense precedents que canviarà la manera com ara vivim, treballem i ens relacionem amb la resta de persones.Com us imagineu l’internet del futur?

El catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de Nova York, Michio Kaku ha avançat avui al Bdigital Global Congress de Barcelona que en uns 20 anys seran habituals les lentilles amb Internet, en un món en el qual la interconnexió entre humans i la xarxa serà total. Kaku ha fet somiar a tot l'auditori i ha dit que en el futur podrem fer fotos als somnis. En 10anys els xips seran més barats que el paper i ,per tant, tindrem ordinadors per tot arreu, fins i tot, a les lents de contacte. En aquest futur de ciència ficció els cotxes conduiran sense conductor i el vàter ens farà una anàsisi d'orina cada matí. No sé jo....

Michio Kaku avui al CaixaForum de Barcelona


Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Aquests dies Neil Harbisson exposa a l'espai Tramart, la petita sala d'exposicions de la llibreria de la SGAE a Barcelona. Harbisson és un ciborg reconegut. Hi veu en blanc i negre perquè té acromatòpsia, una malaltia rara. Per superar aquest fet porta una càmera (no la té implantada) al front que transforma els colors en notes musicals. Per tant, viu amb una banda sonora, amb una pista extra d'àudio. Harbisson no fa por, té cara de bona persona. És amable, afectuós, fins i tot. Us convido a sentir aquest reportatge, amb muntatge musical de Ricard Luque, que es va emetre divendres al “Cabaret elèctric”. Penjo també algunes fotografies.

Performace de Neil Harbisson

Neil Harbisson

Neil Harbisson

Neil Harbisson fent un retrat sonor

Quadre de Neil Harbisson sobre l'obra de Cage 4 33"

Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Arriba la primera pel.lícula de producció catalana de ficció, amb actors, rodada en 3D. Dirigeix la pel.lícula el periodista Jordi Llompart, que ens narra com una nena de 10 anys coneix un nen boiximà que està hospitalitzat i que voldria tornar al seu país, Namíbia. La nena emprendrà un viatge màgic a l'Àfrica.
Categoria: Andròmines
Escrit per: Miquel Jarque
Cada vegada que arriba un missatge al nostre Twitter aquest cucut surt de la seva caseta per avisar-nos. Hi ha alguna cosa més carrinclona que aquest tipus de rellotge de paret? Doncs per acabar-ho d'adobar hi viu un ocellet blau i incorpora una pantalla tàctil on s'hi poden llegir els missatges.

Twitwee Clock from Haroon Baig on Vimeo.Via: Greeksroom

28/04/2010: L'iPhone de Nokia

Categoria: Mòbil
Escrit per: Miquel Jarque
Finalment, Nokia té un telèfon amb pantalla tàctil que realment pot plantar cara a l’iPhone d’Apple: el Nokia N8. Després de l’N97, un mòbil professional amb teclat complet, ara arriba el Nokia N8, un petit centre d’oci multimèdia que grava les imatges en alta definició i els so en Dolby Sorround. A més, es pot connectar a la tele, per veure i sentir els vídeos que hem gravat. L’N8 porta una càmera de 12 megapíxels, amb detecció de cares i un potent flaix de xenó. A més, els vídeos que graves es poden editar directament des del telèfon. La personalització de l’escriptori i l’accés a les xarxes socials són dos dels punts forts d’aquest terminal que incorpora també un GPS, tant per a vianants com per a cotxes, amb les guies Michelin i Lonely Planet.21/04/2010: Qui va matar el drac?

Categoria: Web
Escrit per: iCat fm
Acaba d'aparèixer una pàgina web molt original on cada dia fins el dia 23 d'abril és presenta un capítol diari de dibuixos animats sobre Sant Jordi i Qui va Matar al Drac?

Qui va matar el drac?

Qui va matar el drac? És una sèrie d'animació de 5 capítols creada per un equip de 4 persones, tots del món de la il·lustració, l'animació i el disseny. La història parteix de la llegenda de Sant Jordi, i s'intenta parodiar d'una manera còmica i diferent com es va acabar realment amb la vida del Drac de Sant Jordi.

Categoria: Llibres
Escrit per: Miquel Jarque
Sempre defensaré l'e-book com un format interessant amb molts avantatges. Però per Sant Jordi potser aquest és el format més interessant. Què voleu? En el fons sóc un clàssic 2.0.09/04/2010: Tots estem en Xarxa

Categoria: Llibres
Escrit per: Miquel Jarque
Ricard Solé, director del Laboratori de Sistemes Complexos de la UPC ha estudiat de quina forma ens relacionem a internet i ha descobert que ho fem d’una forma molt semblant a com ho fan les neurones, els mercats o els ecosistemes. Solé acaba de publicar "Xarxes complexes: Del Genoma a Internet" (Empúries, 2009), un llibre que és el resultat de les seves investigacions en el camp de l'arquitectura de les xarxes complexes.

Xarxes Complexes

Aquí pots sentir un reportatge sobre la participació de Soler al Now 2010 que ha organitzat, fa uns dies, el CCCB.

Si voleu més info aquí teniu una entrevista gravada al CCCB (març 2010)02/04/2010: El futur és mòbil

Categoria: Mòbil
Escrit per: Miquel Jarque
No hi ha dubte, el mòbil es converteix ràpidament en el dispositiu universal a través del qual ens connectem a internet i ens comuniquem. Aquest vídeo explica com hem arribat fins aquí i fa projeccions de futur interessants.Via: Geeksroom

Pàgina anterior   Pàgina següent

© Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.