Com seran les cases del futur? Sembla que el camí és l’autosuficiència (alerta! Això de la sostenibilitat ja està molt gastat i no es fa servir). Si més no això és el que pensen els creadors de la Fab Lab House, la primera casa solar autosuficient construïda al districte tecnològic 22@Barcelona, a la seu de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya.

Aquesta casa participa en la competició internacional Solar Decathlon Europe 2010, on haurà de superar 10 proves relacionades amb l’arquitectura, l’enginyeria, els sistemes solars, el confort i la innovació. El certamen se celebra per primera vegada a Europa, concretament a Madrid, del 17 al 27 de juny.

Fab Lab House

Fab Lab House

Com veieu és una casa folrada amb plaques fotovoltaiques flexibles i aixecada del terra. Fa 70 m2 i és capaç de produir 15 KW/h. La construcció aconsegueix un estalvi energètic important i al cap de l’any produeix més energia solar de la que necessita. S’ha fabricat amb 23 m3 de peces de fusta tallades digitalment amb làser. Això permet fer-la de diverses mides segons les dimensions de la parcel•la. La podeu veure a http://www.fablabhouse.com/