Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
Segur que a tu també t'ha passat.Torno de vacances amb un munt de correus electrònics per obrir. Ufff! Per identificar quins correus electrònics són més importants, els servidors de Gmail han implementat una nova funció (en fase beta). Es tracta d'un filtre per importància. Els de Gmail comproven diferents tipus d'informació, com les persones a qui envieu més correus electrònics i amb qui xategeu més, amb quina freqüència ho feu i quines paraules clau apareixen normalment als correus electrònics que llegiu. D'aquesta manera fer front a l'allau de correus electrònics després de l'estiu és una mica més fàcil. Aquí us deixo un vídeo on expliquen el funcionament.Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
Què és un Doodle? Són les capçaleres personalitzades del logo de Google que sovint podem veure al web del cercador. Normalment representen efemèrides i aniversaris. En aquest vídeo pots veure alguns dels dissenyadors responsables dels Doodles de Google.


21/06/2010: Projecte Noah

Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
A internet acaba d’arrencar un projecte per conservar la natura i deixar constància de la gran diversitat d’animals i plantes amb qui compartim el planeta. Si t’hi vols apuntar només necessites quatre coses: un compte a Google, un iPhone, descarregar-te l’aplicació Noah des de l’Apple Store i donar-te d’alta al projecte a través del web www.networkedorganisms.com.
Registrar-s’hi és de frac i només necessites la contrasenya del Gmail. Un cop donat d’alta, es tracta de fer fotos amb el teu iPhone i pujar-les al teu espai Noah. Pujar una fotografia és àgil i molt fàcil.

Noah

Noah,d’una banda, és la sigla de Networked Organisms And Habitats, i de l’altra, és Noè, el personatge de l’antic testament que va construir la nau per intentar preservar les espècies del món del diluvi universal. Aquesta és la filosofia que ha mogut els quatre estudiants de la universitat de Nova York que han creat Noah: crear una base de dades mundial amb la flora, la fauna i tots els éssers vius del planeta. Les espècies es poden consultar a través d’un mapa mundial o directament des de la base de dades.

21/04/2010: Qui va matar el drac?

Categoria: Web
Escrit per: iCat fm
Acaba d'aparèixer una pàgina web molt original on cada dia fins el dia 23 d'abril és presenta un capítol diari de dibuixos animats sobre Sant Jordi i Qui va Matar al Drac?

Qui va matar el drac?

Qui va matar el drac? És una sèrie d'animació de 5 capítols creada per un equip de 4 persones, tots del món de la il·lustració, l'animació i el disseny. La història parteix de la llegenda de Sant Jordi, i s'intenta parodiar d'una manera còmica i diferent com es va acabar realment amb la vida del Drac de Sant Jordi.

Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
Felicitats a l'Agència Catalana de Turisme pel web "Camí de Sant Jaume per a tothom". Aquí us podeu descarregar el mapa i preparar la ruta. Si teniu problemes de mobilitat, o viatgeu amb algun company que en té, aquí hi trobareu trams adaptats. Però l'accessibilitat, en aquest cas, comença des del web: us podeu descarregar audioguies i vídeos en llenguatge de signes. Una accessibilitat que trobem també als menús de les les seccions que contenen un petit flash que tradueix el text. Tot un exemple de web pública.

Camí de Sant Jaume

Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
El 13 de desembre se celebra “La Marató de TV3”, que aquest any està dedicada a les malalties minoritàries. Una malaltia minoritària és una malaltia greu, poc freqüent i que afecta un nombre reduït de persones. Són patologies bastant desconegudes, fins i tot per als metges.Com que hi ha unes 7.000 malalties minoritàries, són moltes les persones que en tenen alguna. A Catalunya hi ha uns 400.000 afectats. Es tracta, doncs, d'una gran minoria. A www.tv3.cat/marato podeu accedir a tota la informació per participar en activitats arreu del territori emmarcades dins aquesta iniciativa. Aquí podeu mirar la peça que els companys de l'"Espai Internet" van fer sobre el web.Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
Avui sabem que Microsoft obrirà l'Office 2010 a les xarxes socials com Twitter i Facebook a través del seu gestor de correu Outlook. No hi ha dubte, futur del gegant informàtic passa per obrir-se! Però ara Microsoft té un nou competidor també en el ram dels sistemes operatius. Google acaba de presentar el seu navegador Google Chrome. De moment, no serà competència per al seu acabat d'estrenar "Windows 7" ja que només va destinat als netbooks.Fa uns dies el web Net Applications publicava que l'Explorer de Microsoft queia en un mes del 65'7 al 64'6 per cent d'usuaris i que els competidors pujaven lentament: El Firefox de Mozilla tenia un 24 per cent d'usuaris, el Safari un 4'4 per cent i el més nou, el navegador Chrome de Google, un 3'5 per cent de qüota de mercat.

30/10/2009: Els millors webs .Cat

Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
Entreu a Ranking.cat, l'objectiu d'aquest lloc web és proporcionar dades diàriament de Google i Yahoo sobre la visibilitat dels millors dominis .cat d'Internet i identificar canvis en els índexs d'aquests dos cercadors. Una bona eina per pendre el pols a la xarxa.

Rànking.cat

Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
L'enciclopèdia més visitada a internet, la Vikipèdia, comença a perdre redactors. Els continguts de la web els redacten voluntaris i ja perd més voluntaris dels que s'han apuntat.

Logo Wiki

Segons un estudi de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, els articles de l'enciclopèdia s'han estancat perquè cada vegada hi ha menys voluntaris i cada cop hi dediquen menys temps. El primer cop en què va perdre més redactors dels que va guanyar va ser el 2007 i segons l'estudi, aquesta tendència va en augment. A més, destaquen que els voluntaris es cansen aviat i que els articles triguen 3 anys en arribar a la màxima qualitat. Actualment hi ha més de dos milions d'internautes que col•laboren amb Viquipèdia a tot el món. El volum d'informació que ofereix és tan elevat que per encabir-hi només la versió en anglès caldrien més de 490 DVD.


Categoria: Web
Escrit per: Miquel Jarque
La Comissió del Mercat de Telecomunicacions avala que l'Ajuntament de Barcelona pugui donar accés lliure a Internet sense cables des d'equipaments municipals. Durant aquest estiu el servei Wifi Ciutadà s'instal.larà en 177 punts de connexió. Preveu arribar als 280 a finals d'aquest any i es calcula que a finals de l'any que ve es podrà connectar des dels 500 punts anunciats.

null


Diuen que l'accés a Internet sense cables es podrà fer des de biblioteques (em sembla molt fort que a les Biblioteques no hi hagi Wifi de franc), centres cívics, poliesportius, mercats, interiors d'illa i parcs. La part negativa és que la connexió tindrà una durada màxima d'una hora al dia per usuari i restringit a l'horari d'aquests equipaments municipals.També es limita l'accés a continguts com ara accedir a pàgines d'adults o descarregar-se música o pel.lícules. Tot plegat per no molestar a les operadores ni fer competència deslleial. Millor això que res, però francament, una Wifi molt estreta.


  Pàgina següent

© Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.