01/07/2010: El Youtube d'iCat fm

Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
Hi ha molts factors que expliquen l’èxit d’internet. Un dels més importants és que l’amplada de banda ha fet possible convertir la xarxa de xarxes en un gran contenidor de vídeos. Youtube, el portal de vídeos de Google, és l’exemple més destacat.

Ara iCat també té el seu canal a Youtube, amb enllaços al Youtube de Catalunya Ràdio i TV3. A més, els logos d’iCat fm, Xharazad, Musicatles, TotCat, Mediterràdio i iCatjazz són actius i enllacen amb les nostres emissores. L’adreça és: Youtube.com/icatfm.

Youtube d'iCat fm


Aquí en tens tots els vídeos de les actuacions al programa “Cabaret elèctric” d’artistes com ara Enric Montefusco, el cantant dels Standstill, Meritxell Gené o els Mishima, per exemple. També és el lloc on podràs veure les actuacions dels grups finalistes del concurs de maquetes Sona 9 2010.Accedir al nostre canal de Youtube és molt fàcil i hi ha dos camins: el primer és al peu de la pàgina web iCat.cat, on tens un baner. El segon és a la secció “Serveis” del nostre web.

Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
La Universitat de Barcelona ha presentat avui a l’Aula Magna el primer Museu Virtual universitari del país. S’accedeix al museu a través de l’adreça www.ub.edu/museuvirtual/.

Museu Virtual de la UB

El museu s’organitza, inicialment, en nou col·leccions, i abasta més de 250 peces amb col·leccions d’art, els instruments científics, el fons de reserva de la Biblioteca, la col·lecció Sabater Pi, el Museu de la Farmàcia Catalana, la col·lecció del Pavelló de la República, la col·lecció del Centre de Recursos de la Biodiversitat, l’Herbari BCN i la Litoteca de la Facultat de Geologia.

04/01/2010: Mashups a dojo!

Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
A la xarxa trobem veritables especialistes en “mashups”. Un “mashup” és un “collage” fet amb diferents cançons: ara agafes una veu d’aquí, uns cors d’allà... i el mateix amb els instruments.

Els “mashupers” normalment són discjòqueis. El productor nord-americà de música electrònica Gregg Gillis és un dels més coneguts, però n’hi ha més: aquí podeu consultar un post del blog Libertad Sonora on en podreu veure alguns de molt ben fets.

La part divertida del “mushup” és endevinar amb quines peces s’ha confeccionat la peça. DJ Earworn n’elabora un amb les 25 cançons més populars de l’any segons la llista Billboard. El tema es titula United State of Pop 2009 (Blame it on the Pop) i el podeu descarregar a la pàgina de l’artista. Aquí teniu el vídeo que ha penjat a Youtube:Un dels meus preferits és aquest d’Annie Lennox:
Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
Google i les discogràfiques Universal, Sony i EMI, a les quals encara es podria afegir la Warner, acaben de llançar un portal de videoclips: Vevo.com. Però, ai las! Jo encara no n'he pogut veure cap! El lloc web es carrega, m'hi he registrat, però encara no es poden veure... esperarem.

Vevo


A banda dels ingressos en publicitat i de les vendes a través de la botiga electrònica, Vevo també espera fer caixa amb la transmissió de concerts en directe d’alta qualitat.

11/12/2009: Realitat augmentada

Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
Vas a Roma, ets al davant d'un palau preciós però no saps què és. Treus el mòbil, fas una foto o simplement mires a través de la càmera i veus el nom del palau superposat a la fotografia amb un enllaç a una pàgina web. Allí t'expliquen qui va ser l'arquitecte i qui el va manar construir. Això és la realitat augmentada i ja és possible en alguns telèfons mòbils. Les aplicacions són inimmaginables: es poden identificar edificis, muntanyes, animals.... Google ho explica en aquest vídeo, però l'aplicació de Google per a mòbils Android no és única, Nokia també la té per al seu model N97.01/12/2009: Pilotar a la xarxa

Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
En Francesc Marcet, locutor i presentador d'iCat fm, m'explica que a internet hi ha dues grans comunitats d'usuaris a internet amb una passió comuna: la simulació aèria. Es tracta d'IVAO i VATSIM. IVAO seria la plataforma que predomina a europa i VATSIM la d'amèrica (encara que a europa també es vola amb VATSIM i a amèrica amb IVAO, però d'una manera més minoritaria). Aquestes dues comunitats han creat una espècie d'espai aeri virtual que, a través d'internet, connecta en un mateix entorn pilots i controladors virtuals.

IVAO

Per pilotar un avió en xarxa només cal un simulador de vol i uns programes gratuïts d'IVAO o VATSIM, mentre que els controladors aeris utilitzen una mena de radars en temps real. El software també emula les comunicacions via ràdio.Tant els pilots com els controladors aeris també s'han de sotmetre a exàmens si volen guanyar posicions en els rànkings de la simulació. Aquí us deixo un vol de demostració. Youtube en va ple.02/11/2009: TUBERADIO.FM

Categoria: 2.0
Escrit per: iCat fm
Tuberadio.fm és una nova eina que fusiona YouTube i iTunes. És molt fàcil de fer anar i permet crear i compartir llistes.29/10/2009: Google Music

Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
Ahir ho parlàvem al Cabaret Elèctric, Google Music oferirà els resultats habituals com la pàgina web oficial de la banda i la possibilitat d'escoltar, consultar la lletra i comprar el tema en qüestió. Ho ha publicat aquesta matinada al seu blog. De moment, només està disponible als Estats Units ja que és allà on ha firmat acords amb MySpace, iLike, Lala (una botiga compatible amb iTunes) i Pandora, entre d'altres. Aquest és el vídeo explicatiu de la nova funció del cercador:

15/10/2009: Google Wave pinta bé

Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
Google Wave. Google està desenvolupant aquesta nova eina que integra el correu electrònic, la missatgeria instantània, els documents de treball, els mapes i les xarxes socials. A partir d'ara, 100.000 usuaris ja podran provar el nou invent. Per cert, algú té una invitació???Amb una única pàgina totalment configurable, l'usuari pot enviar missatges directes als seus contactes en temps real, compartir documents i fins i tot jugar.


07/10/2009: Ho sabies?....

Categoria: 2.0
Escrit per: Miquel Jarque
Aquest vídeo ha estat realitzat per Karl Fisch, Scott McLeod, Laura Bestler y XPLANE ha estat confeccionat amb la col·laboració The Economist i serveix de “trailer” al Media Convergence Forum que se celebrará a Nova York el 20 i 21 de octubre. L'estadística al servei de la reflexió:
Dels mateixos autors val la pena veure aquest:
  Pàgina següent

© Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.