15/07/2013: NADIE SABE NADA

Categoria: General
Escrit per: iCat fm
Nadie sabe nada
Dies: dimarts 16 i dimecres 17 de juliol a les 21.30 hores.
LLOC: BARTS-BCN.


El teatre BARTS tornarà a acollir el dies 16 i 17 de juliol dues úniques funcions de “Nadie sabe nada” amb Andreu Buenafuente i Berto Romero. Aquesta producció té com a punt de partida l’extraordinària complicitat artística entre Berto i Andreu.
Més informació:BARTS

NOTA: NOMÉS ENS POSAREM EN CONTACTE AMB ELS GUANYADORS DE LES ENTRADES.

Categoria: General
Escrit per: iCat fm
ANAL ARMY TOUR 2013
Dia: 30 de març a les 21h
LLoc: La Mirona-GIRONADues de les bandes més abominables de l'underground barceloní, SECRET ARMY quant a punkrock, i ANAL HARD quant a Hardcore, han unit les seves forces en una gira que promet portar descontrol, rialles, balls regionals i càntics a la indecència a la vostra ciutat.

LA MIRONA

NOTA:NOMÉS ENS POSAREM EN CONTACTE AMB ELS OIENTS QUE HAGIN GUANYAT LES ENTRADES
11/06/2010: La casa del Futur

Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Com seran les cases del futur? Sembla que el camí és l’autosuficiència (alerta! Això de la sostenibilitat ja està molt gastat i no es fa servir). Si més no això és el que pensen els creadors de la Fab Lab House, la primera casa solar autosuficient construïda al districte tecnològic 22@Barcelona, a la seu de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya.

Aquesta casa participa en la competició internacional Solar Decathlon Europe 2010, on haurà de superar 10 proves relacionades amb l’arquitectura, l’enginyeria, els sistemes solars, el confort i la innovació. El certamen se celebra per primera vegada a Europa, concretament a Madrid, del 17 al 27 de juny.

Fab Lab House

Fab Lab House

Com veieu és una casa folrada amb plaques fotovoltaiques flexibles i aixecada del terra. Fa 70 m2 i és capaç de produir 15 KW/h. La construcció aconsegueix un estalvi energètic important i al cap de l’any produeix més energia solar de la que necessita. S’ha fabricat amb 23 m3 de peces de fusta tallades digitalment amb làser. Això permet fer-la de diverses mides segons les dimensions de la parcel•la. La podeu veure a http://www.fablabhouse.com/

Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Aquests dies Neil Harbisson exposa a l'espai Tramart, la petita sala d'exposicions de la llibreria de la SGAE a Barcelona. Harbisson és un ciborg reconegut. Hi veu en blanc i negre perquè té acromatòpsia, una malaltia rara. Per superar aquest fet porta una càmera (no la té implantada) al front que transforma els colors en notes musicals. Per tant, viu amb una banda sonora, amb una pista extra d'àudio. Harbisson no fa por, té cara de bona persona. És amable, afectuós, fins i tot. Us convido a sentir aquest reportatge, amb muntatge musical de Ricard Luque, que es va emetre divendres al “Cabaret elèctric”. Penjo també algunes fotografies.

Performace de Neil Harbisson

Neil Harbisson

Neil Harbisson

Neil Harbisson fent un retrat sonor

Quadre de Neil Harbisson sobre l'obra de Cage 4 33"

Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Arriba la primera pel.lícula de producció catalana de ficció, amb actors, rodada en 3D. Dirigeix la pel.lícula el periodista Jordi Llompart, que ens narra com una nena de 10 anys coneix un nen boiximà que està hospitalitzat i que voldria tornar al seu país, Namíbia. La nena emprendrà un viatge màgic a l'Àfrica.
Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Us convido a veure el 30 minuts d'aquesta setmana dedicat a la SGAE. Creative Commons és l'alternativa.04/02/2010: Pastissos en 3D

Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
És l‘última tendència en pastisseria. Els veurem d’aquí molt poc per Pasqua. Segur que has vist pastissos amb imatges, fins i tot amb fotografies. Doncs bé, ara es poden imprimir fotografies per a pastissos també en 3D. Totes aquestes impressions sobre xocolata es fan amb unes impressores especials que ja tenen molts obradors. Només es tracta de carregar un programari especial perquè la impressora crei una imatge en tres dimensions. Amb tota aquesta febre de la pel•lícula Avatar és segur que els seus personatges seran els protagonistes de les mones del 2010.Tot això m'ho va explicar ahir l’Olivier Fernandez, director de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. Les ulleres per veure la mona en tres dimensions també van amb el pastís.

Mona en 3 dimensions

Mona en 3 dimensions

Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Felicitats! El Sónar ha guanyat el premi ‘Ciutat de Barcelona 2009’ en la categoria de ‘Projecció Internacional’. El jurat ha valorat "la presència de Sónar l’any 2009 a ciutats com Nova York, Washington i Londres". A més destaca que "Sónar és la referència mundial de la música electrònica".

Sonar de dia. Foto Josep Maria Campillo

Des de 1994, el Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia és un esdevenimet que se segueix a tot el planeta. Els propers 17, 18 i 19 de juny, Sónar celebrarà la seva XVII edició simultàniament a Barcelona i A Coruña.


Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
Ahir el programa "Valor afegit" del 33 va emetre un reportatge sobre el llibre digital. Destinat a ser el regal geek estrella d'aquest Nadal, el llibre digital ha de revolucionar el panorama editorial. La falta de lectors de llibres convencionals, uns aparells encara massa cars, la connectivitat i la unificació de formats són algunes de les incògnites d'aquest nou aparell.18/11/2009: Tipografies

Categoria: General
Escrit per: Miquel Jarque
A la secció de tecnologia d'iCatfm.cat podeu consultar una informació sobre Ecofont, una tipografia on s'ha eliminat el màxim de tinta possible de les lletres a través d'uns micro-cercles blancs, imperceptibles a ull nu. Això permet un estalvi d'un 20% de tinta.

Ecofont

Seguint el fil de les tipografies, aprofito per oferir-vos un vídeo de Youtube fet amb tipografies. Es diu "Typolution". Una delícia.Si us interessen les tipografies aquí teniu un parell d'enllaços:

http://ilovetypography.com, un blog dedidat a la història de la tipografia.

http://www.typetester.org, un web on fer comparatives amb diverses tipografies.

  Pàgina següent

© Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.