GR6 - Bacallà a l’all cremat (Recepta)
Restaurant Hotel Abat Cisneros
Abadia de Montserrat
Telèfon: 93 877 77 01
www.montserratvisita.com



Ingredients per a quatre persones
240 g de morro de bacallà
40 cl oli
3 grans d’all laminat
20 g de ceba picada
Una cullerada de pebre vermell dolç
3 tomàquets nets sense pell i llavors tallat a daus
2 nyores sense llavors
Xerès sec ¼ de got de 60 cl
Julivert picat
125 cl de fumet

Elaboració
Enfarinem bé el bacallà i el fregim amb oli.
Un cop està daurat, el retirem i netegem el sobrant d’oli amb un paper de cuinar.
Paralel·lament fregim l’all tallat finet a làmines i retirem.
Al mateix oli hi afegim la ceba, la nyora, el pebre vermell dolç, el xerès, el tomàquet. Un punt de sal i de pebre, i finalment hi tirem el fumet per deixar que cogui durant uns 5 minuts fins que redueixi.
Per acabar, triturem i colem la salsa.
Per emplatar, col·loquem el bacallà i hi afegim la salsa amb els alls per sobre.