Arxius

Estas veient: gener 2008
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Qui els va parirAquesta setmana s'ha estrenat Quielsvaparir.cat, el web del nou programa del Departament de Documentals, Educatius i Nous Formats de Televisió de Catalunya dirigit i presentat per Carles Capdevila. Aquest nou espai s'obre a la participació dels usuaris i ofereix diferents fòrums perquè puguin opinar sobre els temes que es tracten al programa. Així mateix, a la secció "Això em sona!" els usuaris poden aportar frases de tota la vida que passen de pares a fills i ajudar a crear un rànquing de les millors. A banda de la participació, aquest nou web també permet veure els millors moments del programa que s’emet els diumenges a les 20.00.
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Del 25 al 27 de gener se celebren a Granollers les primeres jornades de la Catosfera, una trobada que vol ajuntar bloguers, experts i emprenedors de la web 2.0. La paraula catosfera fa referència a la xarxa que conformen els blogs escrits en català. La programació completa de les jornades es pot consultar al web catosfera.net.

La CCMA serà present en aquestes jornades amb l'organització de la taula rodona "Els blogs de la CCMA". El diumenge 27 a les 11 del matí, Ferran Clavell, director de continguts de CCRTV Interactiva farà un repàs a la creació de blogs des de la CCMA, que ja superen els 300. Per mirar de representar els diferents tipus de blogs que s'han fet per a webs i programes de TV3 i Catalunya Ràdio hi haurà diversos bloguers que ens explicaran la seva experiència.

L'Eloi Cordomí, meteòroleg de TV3, parlarà d'una de les últimes i molt exitoses incorporacions a la Catosfera: El temps amb nom i cognoms, blog de meteorologia. El Jordi Graví ens explicarà com trasllada l'humor de "Polònia" al blog del programa. La Karma Peiró relatarà l'experiència de TAGejant-nos, que documenta el funcionament del portal 3cat24.cat. També dins els blogs informatius, el Jaume Pla parlarà del blog Vida Digital, que informa de les novetats tecnològiques a la xarxa. L'Albert Puig ens aproparà als blogs d'autor que es fan des d'iCat fm i el Ganxito serà la representació del format videoblog a la taula, amb la seva divertida història diària d'un venedor de discos.

Els bloguers participants a la taula rodona seran:

Eloi Cordomí, blog de meterologia El temps amb nom i cognom

Jordi Graví, blog de "Polònia"

Albert Puig, blog d'autor a iCat fm

Ganxito, videoblog de ficció al portal Ritmes.cat

Jaume Pla, blog Vida Digital

Karma Peiró, blog TAGejant-nos al 3cat24.cat

Durant les jornades es repartirà el tríptic "Els blogs de la CCMA" que ja pots consultar en versió digital.
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Amb aquest missatge inaugurem el blog de CCRTV Interactiva, l'empresa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) dedicada als mitjans interactius (internet, mòbils, TDT, etc).

Malgrat que la nostra empresa va néixer el gener del 2001 (ara fa 7 anys!!!) i que hem estat al darrera de tots els projectes interactius de TV3 i Catalunya Ràdio (tv3.cat, catradio.cat, 3cat24.cat, 3alacarta.cat, icatfm.cat, 3xl.cat, super3.cat, elsesports.cat, ritmes.cat....) fins ara no hem tingut el nostre propi espai a la xarxa. Bé, sí, una simple pàgina dins la web de la CCMA on s'explica qui som, quina és la nostra missió i es destaquen els principals projectes de l'empresa. Una presència a internet bastant pobre per a una empresa que precisament es dedica als serveis interactius. En diverses ocasions hem iniciat el projecte de fer una web pròpia de CCRTV Interactiva i mai hem aconseguit acabar-la perquè altres projectes ens han semblat més prioritaris.

Però avui estem d'estrena. Ja no ens plantegem fer una gran web de disseny sofisticat per explicar qui som i què fem. Finalment (ens ha costat) ens hem adonat que amb un blog com aquest en tenim de sobres.

Amb aquest blog volem anar explicant (a qui li pugui interessar) els projectes i serveis que posem en marxa, les millores que anem incorporant als portals i serveis que ja tenim en actiu, els congressos als quals participem, els premis que guanyem i tot allò que se'ns vagi acudint.

Iniciem doncs aquesta nova aventura amb molta il·lusió i amb ganes de compartir tot allò que fem cada dia una colla d'apassionats dels anomenats "nous mitjans" interactius, que potser ja no són tan "nous".

Benvinguts!!!

24/01/2008: 3cat24.cat

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
portada del 3cat24.catPortal informatiu que permet seguir l'actualitat les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana, a través dels canals de comunicació interactius i des de qualsevol lloc del món: Internet, teletext, agendes electròniques (PDA), telefonia mòbil (SMS, MMS), Televisió Digital Terrestre, etc. El 3cat24.cat va substituir el portal informatiu telenoticies.cat / catalunyainformacio.cat (creat el 2002), tot un referent de qualitat i credibilitat a la xarxa.

El 3cat24.cat potencia especialment el vessant audiovisual de les notícies, que es complementen amb materials elaborats pels serveis informatius de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. A més a més, dedica un espai al periodisme ciutadà, Elmeu3cat24, on els usuaris poden publicar les seves pròpies notícies. Hi poden penjar tant arxius de vídeo i àudio com imatges i textos.

Aquest portal és el tercer pilar dels canals d’informació contínua de la CCMA, juntament amb el 3/24 i Catalunya Informació.

24/01/2008: tv3.cat

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Portada del tv3.catPortal televisiu amb informació molt detallada i actualitzada de la programació dels cinc canals (graella interactiva) i de l’actualitat diària de Televisió de Catalunya. Compta amb una gran i variada oferta de vídeo a la carta (vídeos extrets de la programació de TVC i dels diversos portals de la CCMA, 3cat24.cat, elsesports.cat, ritmes.cat...). També disposa d’un espai per conèixer de més a prop els presentadors de la casa (Gent TVC) i d’una visita virtual a les instal·lacions de Televisió de Catalunya, que permet conèixer com és i com funciona la televisió pública catalana ("3 i a dins").

En breu estrenarem un nou tv3.cat. Amb una nova imatge i amb més vídeo i de més qualitat; amb més participació dels internautes i amb prestacions de l’anomenada web 2.0, que permetran fer llistes de preferits o compartir aquells continguts que més us agradin. Estigueu atents!

24/01/2008: Catradio.cat

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Portada de catradio.catPortal del grup d’emissores de Catalunya Ràdio amb informació detallada de les quatre emissores de ràdio de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. A catradio.cat es troba informació de la programació, dels programes i de l’actualitat diària del grup d’emissores. A més, es pot escoltar en directe Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat fm, i recuperar a la carta els àudios de tot el que ha sonat. Ofereix també un sistema de podcasting per poder escoltar els programes en reproductors portàtils.

24/01/2008: iCat fm

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Portada d'icatfm.catiCat fm és un nou concepte d’emissora musical que integra ràdio i internet. A iCat fm, l’emissió habitual per FM es fusiona amb un portal d’internet on es visualitza i s’amplia de manera sincronitzada la informació que està sonant en directe per la ràdio. icatfm.cat mostra en temps reals i de manera sincronitzada allò que està sonant per la ràdio i hi afegeix informació relacionada que enriqueix l’emissió convencional. També dóna accés directe a les tres emissores d’iCat fm que només emeten per internet: iCatJazz, MusiCatles, Totcat, i Mediterràdio i compta amb un arxiu d’àudio del que ha anat sonat. La web de l’emissora iCat fm obre un canal perquè els realitzadors i els locutors del programes puguin publicar continguts en temps real. Finalment, ofereix eines de participació i de comunitat perquè els oients puguin participar en directe: enquestes, fòrums, xats, concursos, etc.

24/01/2008: 3XL.cat

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
3XL.cat3XL.cat és un espai global de comunicació, relació i entreteniment obert a adolescents i joves. De comunicació, a través del programa televisiu Codi 3XL, que es pot veure simultàniament per televisió i per internet, on els protagonistes són els joves i els temes que ells proposen. De relació, a partir de la que s'estableix a través de les pàgines personals, els fòrums i els blogs que es poden crear al web 3xl.cat. I d’entreteniment, amb les sèries d'anime, ficció i animació, concursos, propostes d'accions, jocs online, etc.
A través de la pantalla de televisió i de la pantalla de l'ordinador, el 3XL.cat es converteix en un punt de trobada obert a tots aquells que vulguin formar part d'una de les comunitats virtuals juvenils més actives de Catalunya.

El 3XL.cat és un portal totalment innovador, diferent de qualsevol altre que es pugui trobar a la xarxa.

24/01/2008: Super3.cat

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
super3.catPortal (i programa de televisió) adreçat al públic infantil. Super3.cat compta amb una àmplia oferta de continguts que conviden a la participació on line dels nens: jocs, vídeos, concursos, correu, promocions, postals, fòrums i xats moderats (per posar-se en contacte amb altres socis del Club o per fer les preguntes a personatges famosos)... i altres seccions exclusives per als socis.

El portal té màxima cura a mantenir la qualitat dels continguts i la seguretat i la protecció dels seus usuaris.

24/01/2008: elsesports.cat

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
elsesports.catPlataforma interactiva de continguts i serveis esportius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

elsesports.cat ofereix informació de tota l’actualitat esportiva en format multimèdia (a partir dels vídeos de Televisió de Catalunya i l’àudio de Catalunya Ràdio) i es complementa amb galeries de fotos, agenda i calendari de competicions, les classificacions i els resultats... des del futbol fins a les competicions més minoritàries.

També és una eina útil per a aquells qui practiquen l’esport, amb dades actualitzades facilitades per entitats i federacions per a la pràctica esportiva a Catalunya. El portal cuida especialment la interactivitat amb els usuaris i ofereix la possibilitat de participar-hi a través de fòrums, xats, enquestes, concursos o missatges SMS.

24/01/2008: ritmes.cat

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
ritmes.catAmb el lema “Tota la música, tots els estils”, ritmes.cat és la plataforma interactiva dels continguts musicals de la CCMA, que posa un èmfasi especial en la promoció de la música catalana i dels programes musicals de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.

A ritmes.cat hi ha informació de tota mena d’estils musicals (pop, rock, dance, jazz, metal, clàssica...), serveis de valor afegit per a l’usuari, com xats amb artistes i professionals relacionats amb l’entorn musical, fòrums, agenda de concerts, jocs multimèdia, descàrregues d’àudio, reportatges especials, vídeos... i l’accés directe a tots els programes musicals de la ràdio i televisió públiques de Catalunya.

24/01/2008: TV3i

Escrit per: Serveis Interactius
TV3iTV3i és el servei de Televisió de Catalunya que engloba tots els continguts interactius que s'ofereixen a traves dels diferents suports de televisió interactiva:

TDT

L'oferta de continguts és molt amplia i variada. Des dels serveis permanents com són les notícies, la programació, el temps, el trànsit, etc. (que estan en antena 24 hores al dia, 7 dies a la setmana) a serveis sincronitzats amb l’emissió que amplien i complementen informació relacionada amb la programació. Entre d’altres serveis, es poden consultar les receptes dels programes de cuina, les adreces d’interès d’alguns programes d’entreteniment, informació sobre els temes que estan en preparació i formes de participació, estadístiques en les retransmissions esportives o els missatges d’opinió que el públic envia als diferents programes, etc. Durant la franja horària infantil i juvenil també s’emeten diversos jocs interactius.

Windows Media Center

TV3i està present a la plataforma Windows Media Center des del seus inicis, amb notícies les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana. També hi podem trobar les actualitats de Televisió de Catalunya amb informació sobre els programes i les sèries de Televisió de Catalunya. Destaquem el 3alacarta, servei de vídeo a la carta amb una oferta molt variada de vídeos a una qualitat alta (500 Kbps).

24/01/2008: TV3 TEXT

Escrit per: Serveis Interactius
TV3 TEXTServei de teletext de Televisió de Catalunya (TV3, 33, K3, 3/24). Hi destaquen la guia de programació dinàmica, el servei de l'Ara fem, on s'informa del programa que hi ha en emissió i del programa que seguirà, la secció de notícies o els continguts lúdics (com l’horòscop setmanal propi i la secció de Ritmes.net). A més inclou un ampli ventall de seccions, com El temps, Economia, Loteries, Aeroports, Cultura, entre d’altres. També inclou una amplia secció d'esports amb notícies, resultats de les competicions i classificacions i el servei de futbol-flash, una pàgina tipus marcador on es van actualitzant tots els resultats de la lliga de futbol a mesura que es van produint.

24/01/2008: Mòbils

Categoria: Mòbils
Escrit per: Serveis Interactius
MòbilsCCRTV Interactiva gestiona els canals de participació per mòbil dels programes de TVC i Catalunya Ràdio, i ofereix un ampli ventall de serveis: accés al portal mòbil WAP, alertes informatives, participació en diversos programes, descàrregues de melodies, fons de color, jocs, etc. També desenvolupa projectes pioners com l’emissió de TV3 per telefonia mòbil de tercera generació.

24/01/2008: Oci multiplataforma

Categoria: Oci multiplataforma
Escrit per: Serveis Interactius
Oci multiplataformaEspai8 i Ja Tenim Equip són dos jocs multiusuari i multiplataforma que utilitzen els canals interactius per crear comunitats digitals en català. Espai8, desenvolupat pel 3xl.cat, compta amb més de 20.000 jugadors. A través del Ja Tenim Equip, els usuaris d’elsesports.net es poden convertir en entrenadors del Barça, l’Espanyol o el Reial Madrid.