Resultats de la cerca


Categoria: GD TV
Escrit per: Generació digital
En el programa d'aquest dimecres vam donar unes quantes recomanacions tecnològiques. Com les de Carme Jané de Gadwoman.
Després de la fotografia, la Carme ens explica més coses sobre els llibres electrònics.Els llibres electrònics seran sens dubte un dels regals d'aquest Nadal. Des del primer d'Amazon fins a tota l'oferta actual, incloent els primers dispositius tàctils.
Les avantatges són moltes: poc pes, molta capacitat, ampliació del tipus de lletra, diccionaris integrats (en Amazon també al texte), notes i conexió a internet per veure els enllaços.
Si penseu comprar-ne un, penseu també d'on treure els llibres. Amazon, Apple, El Corte Inglés, Laie, Fnac, Casa del Libro, Abacus i Triallibres us ofereixen una amplia oferta de títols de la majoria de les editorials de paper, també en català.
I encara queden per obrir botigues virtuals, com la de Sony, que està prevista per l'any vinent.
A grans trets, hi ha dues grans famílies: la d'Amazon i la resta. Si compreu a Amazon només podreu llegir al Kindle, però tenen també llibres en anglès i molts altres idiomes, a l'iPad, a la Blackberry i als tablets amb Android. Si compreu a la resta, podreu llegir a tots els altres dispositius, incloent l'iPad.
També hi ha molts títols gratuits a moltes d'aquestes botigues i a la xarxa. I arxius en PDF que s'hi poden afegir.
Tranquils que no us els acabareu.
Gadwoman

Categoria: GD radio
Escrit per: Generació digital


Aquest cap de setmana ens acompanyaran a la tertúlia la Carme Jané, periodista i cofundadora de Gadwoman.com i Roger Baldomà, co- Fundador d’aravadejocs i programador de Windows, per parlar sobre la XboxONE i la PlayStation4 i de la sortida del nou iPad Mini.A més, ens acompanyaran els creadors de Notegraphy, una aplicació que ens permet escriure bonic.
Durant la segona hora, els Favorits de la Gina Tost, les Apps de Capçalera de Pau Font, i la connexió iCat de Roger Seró.I diumenge, dediquem el nostre GDDossier a l'univers Astérix.

Generació digital s'emet els dissabtes a Catalunya Ràdio de 16:00 a 18:00 i GDDossier els diumenges de 17:00 a 18:00. Presentat per Albert Murillo
Categoria: GD radio
Escrit per: Generació digital


Aquesta setmana hem tornat a tenir un programa compacte. Anirem per feina repassant l’actualitat digital de la setmana amb els nostres experts que aquesta setmana són Xavi Serrano, locutor, aficionat a la fotografia i músic de Palance, Carme Jané, periodista i cofundadora de Gadwoman, Roc Boronat, cofundador de Fewlaps, una empresa dedicada al desenvolupament d'aplicacions d’Android i iPhone i Toni Guerrero, responsable de new business a l'agència de comunicació en mitjans socials Buzz Marketing Networks i co-organitzador de Social Media Week.
Una actualitat marcada, entre d’altres, per la celebració del primer aniversari del tancament de Megaupload i per la presentació del seu successor, un servei anomenat Mega.
També tindrem temps per l’humor digital i tarragoní de l’STAR i el nostre home analògic, en Joan Riudebitlles.

Categoria: GD radio
Escrit per: Generació digital
Gina & Spector

Aquesta setmana l’actualitat digital ha estat marcada per l’esdeveniment més important de l’any al món de l’entreteniment digital. Es diu Electronic Entertainment Expo, conegut com a E3, i s’ha celebrat com sempre a Los Angeles, des d’on ho hem seguit en directe a través del Twitter del programa. Avui parlarem de l’E3 a la tertúlia digital i de tot el que s’ha presentat, conectarem amb la Gina Tost des de Califòrnia perquè ens expliqui de primera mà tot el que s’ha viscut aquesta setmana. Ho seguirem amb Carme Jané, Periodista i cofundadora de Gadwoman.com. Lluís Marquina, Periodista i presentador de Televisió de Catalunya. Rafel Pérez, President de l'associació DBUG i coordinador del espai ClubSprite. Roger Baldomà, Fundador d’Ara Va de Jocs.

A la segona hora ens visitarà gent que ens agrada. Artistes, creadors, emprenedors digitals, gent amb ganes i talent que amb esforç estan tirant endavant projectes interessantíssims des de Catalunya.Per una banda la plataforma de promocio musical Firstclap, i per l’altra el músic i emprenedor digital polifacètic Edu Quindós, que ahir mateix va presentar el seu darrer disc i que ha organitzat un fantàstic concurs a Instagram.Com sempre, parlarem dels premis Generació Digital, trucarem al Senyor Riudebitlles, i rescatarem alguns dels records del programa (que aquest 2012 celebra 10 anys) i tot això comptant amb la vostra participació a través de Twitter i Facebook i amb la companyia de la Noemí Agustina, l'Albert Murillo i en Jordi Sellas.

Categoria: GD radio
Escrit per: Generació digital


Aquesta setmana l’actualitat digital a Catalunya girava al voltant de la visita de Richard Stallman que havia de donar una conferència sobre les fites i la filosofia del moviment del Software Lliure així com l’estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual juntament amb el nucli Linux, és actualment utilitzat per desenes de milions de persones en tot el món. La conferència va ser accidentada i ho vam viure en primera persona com tots els seguidors del twitter del programa. En parlarem amb els nostres convidats d’avui juntament amb altres temes clau de la setmana com els canvis del cercador Bing de Microsoft, les novetats de Google+ i el 20è aniversari del joc Wolfestein 3D. En parlarem amb Roger Baldomà, Fundador d’Ara Va de Jocs, Carme Jané, Periodista i cofundadora de Gadwoman.com, Lluís Marquina, Periodista i presentador de Televisió de Catalunya, Rafel Pérez, President de l'associació DBUG i coordinador del espai ClubSprite.

Aquest grup del Ripollès ha passat en tan sols dos mesos de ser un grup desconegut per al gran públic i els mitjans de comunicació nacionals, a assolir el reconeixement de fenomen de l’any. Els fets i les xifres així ho avalen: Més de 30.000 descàrregues gratuïtes del seu primer disc "Benvinguts al llarg viatge" des del seu web, un concert memorable de presentació a la Sala Apolo de Barcelona el 18 d’abril on van exhaurir les entrades un mes i mig abans. Avui tindrem els Txarango en directe a Catalunya Ràdio.Avui també coneixerem d’aprop el fenòmen de Vocaloid a través dels seus creadors, la gent de Voctro Labs. Vocaloid es un programa que permet als usuaris que els seus cantants virtuals favorits interpretin les seves composicions, simplement aportant la lletra i la melodia. Aquest software ha revolucionat la manera de crear música i està assolint un èxit espectacular al Japó.Com sempre parlarem amb el Senyor Riudebitlles, i rescatarem alguns dels records del programa (que aquest 2012 celebra 10 anys) i tot això comptant amb la vostra participació a través de Twitter i Facebook i amb la companyia de Noemi Agustina, Gina Tost, Albert Murillo i Jordi Sellas.

Enllaços patrocinats