Seleccio llibres

Per a tota la nostra generació, els llibres de Tria la teva aventura són un clar referent. Les seves portades ilustrades i els colors blau ( pels llibres en català) o vermells ( pels títols en castellà) formen part dels records d'aniversaris, nadals, Sant Jordis o visites a casa els amics. Seria difícil de trovar qui no n'hagués tingut o llegit mai cap, ja fos dels editats per Timún Mas o dels múltiples exemples editats per diverses editorials, convertint a "Tria la teva Aventura" en la definició d'un gènere.


Si vols seguir llegint l'article fes click en el link inferior.
Si no vols seguir llegint l'article, passa a un altre post ^__^

Pot sorpendre a molts saber que el primer llibre del tipus "Tria la teva Aventura" ( Sugarcane Island) va ser escrit el 1969 per Edward Packard, malgrat no el va poder publicar fins al 1976. Però no va ser fins al 1978 que R.A. Montgommery junt amb Packard van signar un contracte amb Bantham Books i iniciaren la sèrie de la ja propiament dita "Tria la teva Aventura". Aquesta fou la sèrie que Timun Mas va portar a Espanya i de la que es publicaren gairebé 90 títols.

Diferents editorials ràpidamen van agafar la idea i les col·leccions es multiplicaren abarcant diferents conceptes i targets de públic, molts d'ells fent inbcursions dintre del génere més adult dels jocs de rol ja fos per arguments ( "D&D Aventuras sin fin" ) o per mecànica del joc ( amb combats i tirades de dau: "Brujos y Guerreros" o "Lobo Solitario" editats per Altea Junior i molt buscats)

Avui en dia les consoles han matat els llibres de Tria la teva Aventura com a jocs interactius portàtils, però segueixen sent una entretinguda i divertida forma d'iniciar asl nenes en la lectura. Per això satisfarà a molts saber que se n'estan reeditant alguns:

SM ha publicat alguns dels originals ( en castellà) de Tria la teva Aventura, Timun Mas reedita entre d'altres els Libro-Juego de Lobo Solitario i la editorial de jocs de rol Devir ha tornat a imprimir els llibres de Steve Jackson com la saga "La Corona de los Reyes" ( casualment els meus primers llibre-jocs avançats)