Escrit per: Generació digital
Aquests són els antivirus gratuïts més populars i coneguts. Ofereixen paquets de seguretat molt complets que van més enllà de la detecció de virus, i ajuden a protegir el vostre ordinador de “cookies” malicioses, programes espia, etc... A més molt d'ells tenen opcions de pagament per aconseguir una protecció dels nostres sistemes que vagi més enllà d'una cobertura bàsica. Per exemple, en alguns casos, l'antivirus pot detectar el virus en el nostre ordinador i posar l'arxiu en quarentena, però només podrà desinfectar-lo en la versió de pagament.

EOS

AVAST

KASPERSKY

PANDA

MCFEE

AVG

BITDEFENDER

Antivirus de Pagament


ESET Smart Security

NORTON


TREND MICRO Internet SecurityAVG Internet Security


Anti Spyware

Existeix un conjunt molt particular de “malware” o “programes maliciosos” i són els programes espia i els que segresten el navegador web. Hi ha eines dissenyades específicament per lluitar contra aquests petits programes que es fiquen al vostre ordinador gairebé sempre a través de la vostra navegació per internet i que us canvien la pàgina d’inici, us bombardegen amb finestres emergents o envien dades de la vostra navegació a servidors remots sense el vostre consentiment.

www.safer-networking.org
www.superantispyware.com
Categories: GD TV
Escrit per: Generació digital
Ens apropem a l’exposició ‘+Humans, el futur de la nostra espècie’, del CCCB de Barcelona, que tracta sobre possibles millores de l’espècie, robòtica i fins i tot dispositius que canvien la percepció humana. Aprofundim en una de les notícies més destacades del panorama audiovisual a internet, l’arribada a casa nostra de la plataforma Netflix. L’actor, còmic i presentador Carlos Latre ens confessa que és un autèntic amant de les noves tecnologies, i coneixem l’empresa Specialisterne, una consultoria informàtica que dóna formació i feina a persones que tenen un trastorn de l’espectre autista.I a continuació tots els vídeos del programa!

» Text complet

Categories: GD TV
Escrit per: Generació digital
Safecity és una web que va sorgir a Bombai i que recull en un mapa col·laboratiu el testimoni anònim de noies que han patit assetjaments o violència sexual en espais públics. En aquest programa també fem una selecció de jocs taquicàrdics i coneixem un seguit de gent que es dedica a trinxar, literalment, telèfons mòbils. Per compensar tanta tensió, repassem recursos i apps que hi ha per ajudar-nos a meditar i a relaxar-nos i ens interessem per Glovoapp, un aplicatiu per fer encàrrecs de manera col·laborativa.I a continuació, tots els vídeos del programa.

» Text complet

Categories: GD TV
Escrit per: Generació digital

Categories: GD TV
Escrit per: Generació digital

Als sistemes informàtics que poden gestionar més d'un usuari - i això vol dir avui en dia gairebé tots el que trobem a PC i MAC ( Windows, Linux i OSX) - existeix una persona amb autoritat per administrar el sistema. Per seguretat, els usuaris normals no tenen permisos per accedir a tots els programes ni a totes les carpetes. D'aquesta manera s'evita que per error un usuari sense coneixements es pugui esborrar un arxiu essencial i posar en risc el sistema. Però sempre ha d'existir un anomenat "súper usuari" que ha de poder fer canvis importants i necessita els permisos d'administrador o en anglès "root".

Ens els smartphones succeeix quelcom semblant, ja que per dintre els sistemes operatius Android i iOS no deixen de ser mini-ordinadors. Nosaltres com a propietaris del telèfon podem instal·lar aplicacions i esborrar aplicacions, però no podem esborrar carpetes essencials ni posar en risc l'ús del telèfon. Per què? Perquè no tenim permisos d'administrador.

Això fa impossible accedir a funcionalitats de l'aparell que el sistema del fabricant no usa, esborrar aplicacions instal·lades per la companyia telefònica que no ens interessa tenir ocupant espai a la memòria, o limitar de manera eficient què fan algunes aplicacions que és el cas que us explicàvem al reportatge.» Text complet

Categories: GD TV
Escrit per: Generació digital
El món de les apps ha desembarcat amb força en el sector culinari. Per això mostrem què fan i com funcionen alguns aplicatius per saber, per exemple, si el peix que volem cuinar és fresc o per prendre pesos i mesures sense balança. Parlem de Labdoo, una plataforma per rehabilitar ordinadors portàtils fets servir i enviar-los a escoles d’arreu del món i posem llum sobre un dels punts més controvertits i foscos de la connectivitat mòbil: la privacitat de les nostres dades i el seguiment continu al qual estem sotmesos. Eduard Farelo respon al nostre test digital i posem a prova algunes de les principals càmeres d’acció esportiva que hi ha al mercat.
I desprès d'aquest salt, teniu tots els vídeos que han sortit al programa!

» Text complet

Categories: GD TV
Escrit per: Generació digital
Fem un repàs dels espectaculars curtmetratges que s’han presentat al Phonetastic, el festival del cinema mòbil de Sitges; i fem un dels nostres tests digitals a David Verdaguer, que protagonitza ‘L’encenedor quàntic’, curt estrenat també al Festival de Cinema Fantàstic. Proposem diferents fórmules a internet per trobar feina i ens fixem en Unybook, una plataforma per a aquells estudiants universitaris que vulguin guanyar diners compartint els apunts. També analitzem els diferents tipus de bateries externes que hi ha al mercat i donem consells senzills i pràctics per fer fotos originals i sorprenents.
I a continuació, teniu tots els vídeos que han sortit al programa!

» Text complet

Categories: GD TV
Escrit per: Generació digital
Aquí teniu l'entrevista completa que li vàrem fer a Jaron Rowan parlant sobre mems i de la que heu vist un fragment al GD33 de dimarts 6 d'octubre 2015

Categories: GD TV
Escrit per: Generació digitalSense que ho sapiguem, a les nostres cases es produeixen diversos tipus de consum elèctric. El consum en "stand-by" és el dels aparells que estan a l'espera de posar-se en marxa, com pot ser una tv o una consola que s'engegarà amb el botó del comandament a distància. En aquests casos, l'aparell sol tenir un pilot lluminós que indica que està a l'espera. Però a vegades, el consum es produeix en aparells que ens pensem que no estan fent cap funció doncs es troben totalment apagats: és el consum anomenat "fantasma" i es localitza en carregadors i circuits elèctric que sempre tenen un petit consum.

La millor manera d'estar sempre a l'aguait de què està consumint electricitat a casa nostra és amb aparells mesuradors.

A continuació us mostrem alguns d'aquests aparells i de quines maneres podem controlar i evitar el consum de ginys i carregadors.

» Text complet

Categories: GD TV
Escrit per: Generació digital


En el segon programa de la temporada parlem d’un servei de missatgeria instantània revolucionari: FireChat. Està pensat per fer­se servir en un festival multitudinari, en una manifestació o dalt d’un avió; és a dir, als llocs on habitualment hi ha poca cobertura o no n’hi ha. FireChat ho aconsegueix creant xarxes gràcies al bluetooth i la wifi dels telèfons que tenim al nostre voltant.

També analitzem el fenomen de la viralitat des de dos punts de vista diferents. Primer parlem amb en Jordi Sànchez, més conegut com a @ensanx a Instagram, que pràcticament d’un dia per l’altre es va convertir en una celebritat de la fotografia mòbil. L’entrevistem perquè ens expliqui els motius. També ens apropem a un altre gran fenomen viral a les xarxes de la mà de Jaron Rowan, autor del llibre “Memes: inteligencia idiota, política rara y folclore digital”.

El ‘Perfil Digital’ d’aquest programa és l’actriu Mònica Glaenzel, analitzem les prestacions del nou Samsung Galaxy, l’S6 Edge+, i descobrim què és l’energia vampir o fantasma dels carregadors elèctrics dels nostres telèfons mòbils i ordinadors. També un robot samurai, un drone de paper i una plataforma de transport personal.

I després del salt, teniu tots els vídeos apareguts durant el programa!

» Text complet

Categories: GD TV
Anterior

Enllaços patrocinats