Sempre és bo estar atents a les ofertes, i més en temps de crisi. Aquesta setmana s'ha presentat Ofertia!, una web que aplega els catàlegs de 34 supermercats i de multitud de botigues agrupades en una dotzena de sectors diferents com ara òptiques, llibreries, perfumeries, cotxes, esports o moda. El funcionament és senzill: podem triar -de moment- entre 60 ciutats espanyoles diferents, deu de catalanes, com ara Barcelona, Sabadell, Lleida o Reus. Automàticament accedim al mapa de la zona i veiem les botigues que ens queden més a prop i, clicant a sobre, podem veure l'últim catàleg de les ofertes. Ja no cal esperar a obrir la bústia per saber què i on podrem comprar més barat!


Ofertia! ha estat creada per dos joves emprenedors catalans, Jaume Betrian i Oriol Carreras, amb la col·laboració de Thomas Roggendorf en l'aspecte financer. Al novembre, la iniciativa va rebre el premi al millor Pla d'Empresa de Catalunya 2011 (Best Business Plan) en el concurs organitzat per la Jove Cambra Internacional de Catalunya (JCI).

A l'Espai Internet ja hem parlat en alguna ocasió de webs que apleguen catàlegs d'ofertes, com ara Buzón Verde. També podem trobar utilitats semblants a tiendeo.com Aquesta també té la possibilitat de la geo-localització de les ofertes.