I acabem amb l'experiència del cineasta holandès Frans Hofmeester, que acaba de penjar un vídeo a la xarxa, on resumeix, en menys de tres minuts, els primers 12 anys de vida de la seva filla Lotte. Ho ha fet gravant cada setmana una imatge de la nena, davant del mateix decorat, i el resultat és espectacular. En pocs dies ja ha tingut més de quatre milions de visites.


Hofmeester ha anunciat que aviat penjarà un altre muntatge, en aquest cas amb el creixement del seu fill de 9 anys. No és el primer experiment d'aquest tipus que es fa a la xarxa, tot i que anteriorment es basaven en fotografies fixes, i no en imatges de vídeo. Dos exemples molt reeixits són el vídeo de la nena Natalie, que resumeix 10 anys de la seva vida en minut i mig, amb 7 milions de visites en 3 anys i mig. I el de Noah, un noi que es va autoretratar durant sis anys, un vídeo penjat el 2006 i que ja suma prop de 23 milions de visites. Encara es pot veure més el pas del temps per ell a la seva web, Noah K. everyday, on ha penjat cada dia una foto seva, durant 12 anys. Segons els experts, com més llarg és el temps que abasta el muntatge, més èxit tenen a la xarxa aquestes filmacions. La del senyor Hofmeester, per tant, va camí del rècord.

L'Espai Internet ha tocat aquest tema del pas del temps en dos casos. Un va ser el de Jonathan Keller, amb el seu Dailyphotoproject, on també hi ha una extensa relació d'enllaços a webs on tracten aquest tema de diferents maneres. Un altre cas va recollir un altre cas, anomenat La Flecha del Tiempo, on la família Goldberg, de l'Argentina, reflecteix el pas del temps amb una foto anual de tots els seus membres, per separat, cada 17 de juny, afegint-hi els que es van incorporant. Un altre enfocament del tema del pas del temps que hem tractat, en aquest cas en un vídeo de ficció: Last Day Dream: la vida en 42 segons