Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
El més semblant a seguir el Festival de Canes sense ser-hi és baixar-se la seva aplicació. Els cinèfils hi trobaran tota la informació, amb les novetats del dia a dia, per seguir les diferents presentacions i estrenes, accés als tràilers i als actes del mateix festival, com ara entrevistes o els populars "photocalls", i les desfilades de les estrelles per la catifa vermella, tant en fotos com en vídeo.Canes 2015 (que també té la seva web) va començar dimecres i durarà fins diumenge, i, a mesura que passin els dies, l'app anirà ampliant els seus continguts, fins a arribar al palmarès final. Les dades s'ordenen en cinc categories: arxius, notícies, selecció, multimèdia i professional.

Ja hi poden trobar, per exemple, tota la informació de la nova entrega de la nissaga de Mad Max, que Charlize Theron va presentar --fora de concurs-- a Canes, i que s'acaba d'estrenar a Catalunya.
Categoria: Art i cultura
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I, si són fans de les aventures del "guerrer de la carretera", els recomanem que passin per la web promocional de la pel·lícula, on trobaran, entre altres continguts, aquest complet catàleg dels divuit vehicles futuristes que surten en el film.Són veritables ferralles amb rodes, de les quals se'ns mostren diverses imatges i un text amb tota la informació. Aquesta mena de saló de l'automòbil postapocalíptic és un bon exemple de com els responsables de màrqueting se les pensen totes a l'hora de muntar les campanyes de promoció.

Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
La bandera de la Unió Europea, dotze estrelles grogues en cercle sobre fons blau, compleix trenta anys i, per celebrar-ho, els convidem a un concurs per triar el disseny de la nova moneda que ho commemorarà.Han de votar una de les cinc propostes finalistes, que van de la línia més clàssica a la més moderna, i han de respondre tres preguntes sobre la UE i dir quants vots pensen que tindrà l'opció guanyadora. El guanyador del concurs s'endurà un viatge a una capital europea per valor de 2.000 euros; els cinc següents classificats guanyen un iPad cadascun, i els cinquanta següents, bateries portàtils per recarregar el mòbil.

Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Comencem amb una web de la qual aquests dies es parla molt. How-old.net és una curiosa eina que acaba de presentar Microsoft i que és capaç, en teoria, d'endevinar l'edat - i el sexe- de qualsevol persona que aparegui en una fotografia.Diem en teoria perquè, com podran comprovar amb aquesta foto dels nostres meteoròlegs, la web encara falla bastant. Això sí, és divertit fer que analitzi fotos de grup d'amics o familiars i veure amb qui l'encerta i a qui li posa o li treu anys.

Es pot provar amb fotos que tinguem guardades o buscar des de la pròpia web qualsevol persona a Internet. How-Old està programada per aprendre dels seus errors i anar afinant les seves conclusions.

La web, encara en fase beta, forma part de l'anomenat "Project Oxford" de Microsoft, que està desenvolupant un programa automàtic de reconeixement facial. Atenció, però, perquè, quan utilitzem la web, autoritzem Microsoft a fes ús públic de qualsevol fotografia que hi pugem.


Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
L'aparició d'aquesta web ens ha fet recordar una aplicació ja clàssica que ens permet veure l'aspecte que tindrem d'aquí a tres dècades. Amb Agingbooth, ens podem fer una foto o bé penjar-hi qualsevol que tinguem al mòbil, com per exemple, aquesta del Tomàs Molina i, ajustant ulls, boca i barbeta a les marques prefixades, automàticament veurem el resultat del pas del temps sobre la imatge.Agitant el mòbil tornem a la foto original i agitant-lo un altre cop tornem a la imatge envellida. En aquest cas, el nivell d'encert no es podrà saber fins d'aquí a molt temps!. L'app és gratuïta i, com totes les que recomanem, està disponible tant per a Android com per a iPhone.

Els creadors d’Agingbooth (piviandco) també tenen altres apps de transformació de fotografies, com ara Fatbooth (per engreixar), Baldbooth (per fer-nos calbs), Uglybooth (per fer-nos lleigs) o Boothstache (per posar bigoti). Le més curiosa, però, sembla ser Mixbooth, on es barregen dues fotos, obtenint resultats realment sorprenents.

Categoria: Art i cultura
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
"Sense tu", de Teràpia de Shock, és una de les més de cent cançons en català amb les quals ja es pot practicar i aprendre al web Lyrics Training. Fins ara només es podia fer en vuit idiomes (anglès, castellà, francès, alemany, italià, portuguès, holandès i japonès) i fa pocs dies que s'hi ha incorporat el nostre gràcies a la iniciativa del professor Gabriel Plana, de la Universitat Rovira i Virgili.


Lyrics Training ofereix cançons subtitulades perquè l'usuari aprengui la llengua mentre les escolta i va omplint els buits que hi apareixen. Hi ha quatre nivells de dificultat, segons el nombre de paraules que hi falten, i també l'opció de veure els subtítols sencers, com en un karaoke.

El web és gratuït, només cal registrar-s'hi i ja podem posar-nos a prova, i també pujar les cançons que vulguem i contribuir a enriquir la web per altres usuaris. Es una eina molt útil per ajudar-nos a perfeccionar altres idiomes i per que els estrangers aprenguin el nostre. A més l'opció en català també pot servir en l'aprenentatge de la llengua per part dels més petits.

Els responsables de la web van respondre favorablement a la petició de Gabriel Plana i, a més, l'han anomenat revisor de les cançons en català. Aquest professor de la URV havia creat un grup al Facebook que va anomenar "Volem LyricsTraining en català" per recollir-hi adhesions. Ara l'ha reanomenat com a "LyricsTraining en català" per fer-ne difusió.
Categoria: Art i cultura
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
"Les patates ja s'han cogut?" "No, s'han cuit, de 'coure'. És la ferida, que m'ha cogut, de 'coïssor'." Amb aquest senzill diàleg es resol un freqüent dubte lingüístic. Es només un dels darrers exemples que podem trobar en el compte de Twitter @optimotcat, la millor eina lingüística que es pot dur a la butxaca.Aquesta xarxa social és, de fet, l'últim escenari al qual s'ha adaptat l'Optimot, el servei de consultes de la Direcció General de Política Lingüística. en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia (TERMCAT). Al seu web hi trobem un cercador d'informació lingüística que consulta de forma immediata diferents diccionaris i ens dóna els resultats a l'instant de qualsevol dubte sobre llengua. Es poden cercar mots, frases exactes i fins i tot verbs conjugats.
Categoria: Art i cultura
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui acabem parlant de Mart en català. Al web del projecte Beautiful Mars, hi trobaran les imatges més espectaculars del planeta vermell comentades en la nostra llengua. Ho fa possible la col·laboració de la NASA, la Universitat d'Arizona i voluntaris de tot el món que tradueixen i difonen el material enregistrat des de la càmera HiRISE, situada en un satèl·lit que orbita al voltant de Mart (el "Mars Reconnaissance Orbiter-MRO").Els peus d'aquestes fotos, realment impactants, es poden llegir en vint-i-cinc llengües, i -gràcies als voluntaris catalans- la nostra n'és una.
Categoria: Apps
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Avui, els protagonistes són els nens.

Comencem amb una aplicació molt útil, si són patidors de mena i els agrada saber on són els seus fills. Amb Dondeestafamily podran saber en temps real on són els nens i comprovar, per exemple, si han arribat a l'escola o ja han tornat a casa. El funcionament és senzill: només s'han de registrar tots els membres de la família, cadascun amb el seu "smartphone".La versió bàsica és gratuïta i permet, per exemple, que els fills puguin enviar una notificació als pares si tenen algun problema o bé per demanar que els recullin, quan han acabat alguna activitat. També hi ha una versió "premium", de pagament, que inclou molts altres serveis, com ara configurar els horaris escolars i rebre alertes si els nens no arriben a classe a l'hora.

Dondestafamily va ser una les aplicacions finalistes a la millor app de l'últim Mobile World Congress. Com sempre a les apps que recomanem a l'Espai Internet, està disponible per dispositius Android i Apple.

Els creadors de Dondestafamily són una emprenedors catalans, responsables, també, d'una altra app semblant adreçada a la localització de vehicles, anomenada Dondeestaauto
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Una vegada ja tenim els nens amb nosaltres és l'hora de fer activitats junts. I un bon lloc on trobar-les totes és elculturista.cat. Aquesta web ens mostra tota l'agenda cultural adreçada a nens de fins a deu anys, fonamentalment a Barcelona.Les propostes es poden buscar agrupades segons siguin per al dissabte, per al diumenge o per més endavant. Però la web va més enllà i també presenta apartats de suggeriments de llibres, música o joguines i una secció de bones idees per fer a casa, a l'aire lliure, a la cuina o per jugar. La web no dóna oportunitat a l'avorriment!.

Elculturista.cat és la versió web d'una revista que ja existeix en paper i que es publica bimestralment.
Anterior       Següent