Com puc ajudar els refugiats? Amb aquesta pregunta, una de les més formulades pels seus usuaris, obre Google el seu vídeo de resum de 2015, en què repassa, en dos minuts, els temes que més cerques han generat, des dels atemptats de París fins a la troballa d'aigua a Mart.
A la mateixa web, a sota del vídeo, i en català, tenim l'opció d'ampliar informació sobre divuit temes destacats, que han generat milions de consultes. De Star Wars, per exemple, se'n van fer 155 milions, referents, sobretot, a Darth Vader i demanant, per exemple, en quin ordre s'han de veure les pel•lícules.Continuem el repàs de 2015 a la xarxa amb el vídeo de Facebook. També en dos minuts, però amb el seu grafisme característic, recorden el més destacat, a un ritme trepidant que gairebé no ens deixa veure la foto que dediquen al Barça tricampió. També aquí els atemptats de París i la solidaritat mundial que van despertar tenen un especial protagonisme. Després del vídeo accedim a un llistat de deu temes destacats, en els quals podem aprofundir una mica més, com per exemple el terratrèmol del Nepal.

I una altra xarxa social, Twitter. En aquesta pàgina hi trobem, entre altres opcions, les tendències de l'any agrupades en nou temàtiques. La de notícies, per exemple, ens recorda diversos "tendring topic", com ara el generat per ISIS. Clicant-hi a sobre ens porta al seu estat actual.

Torn, ara, per a YouTube. El seu resum es titula "Rewind", ja que, com és habitual, és la tecla per fer recular el fil conductor que lliga unes escenes amb les altres. És un llarg videoclip que recrea, en sis minuts, els temes més vistos i escoltats de l'any, amb l'aparició d'alguns dels seus protagonistes. Entre els convidats hem trobat el famós "youtuber" xilè Germán tocant la guitarra enfilat en un autobús.

I Spotify ens porta el rànquing dels temes més escoltats pels usuaris. Hi tenim, entre d'altres, el "top" d'artistes, àlbums o cançons. A escala mundial, la cançó més escoltada, en el moment d'escriure aquest text, era "Lean On", tot i que el rànquing pot continuar canviant fins a l'últim dia de l'any. Spotify ens recorda que ja permet escoltar més de 2,1 milions d'artistes diferents, 167 mil mes que any passat i 28,5 milions de cançons, 3 milions mes que any passat.