Visitar una ciutat quedant-nos en un apartament és una opció cada cop més estesa. I el comparador català Apartum la fa molt més fàcil. Provem, per exemple, amb Florència. Ens hi quedarem una setmana. I serem dues persones. Un cop introduïdes totes les dades, el buscador fa la seva feina. Tot i que ens avisa que no és tan ràpid com Usain Bolt, només triga uns segons a mostrar-nos un munt d'ofertes.A l'esquerra de la pantalla tenim la seva situació, i a la dreta els enllaços a cada apartament, amb la foto. A sobre podem delimitar més la recerca segons el preu, el nombre d'habitacions o els serveis que desitgem. Un cop hem triat, ja podem accedir a l'oferta que més ens interessi.

Com que els apartaments poden estar presents en diverses webs i agències amb preus diferents, Apartum es compromet a mostrar sempre primer l'oferta més barata gràcies al seu sistema de recerca.

La web està disponible en set idiomes i també dóna l'opció de buscar els preus en quatre divises diferents: euros, dòlars, lliures i reals brasilers. Apartum el va fundar el 2013 l'emprenedor barceloní Sergi Villaubí. Segons les seves dades, Apartum rastreja entre una oferta d'un milió d'apartaments, en 38.000 ciutats de 120 països.