Aviat serem set mil quatre-cents milions de persones, i cada segon que passa la xifra va augmentant de tres en tres. Aquesta animació ens dóna la benvinguda a la web del projecte Població Global, on podrem saber (en anglès i castellà) quin lloc ocupem en la població mundial i, fins i tot, quina és la nostra esperança de vida.

Només hem de posar la nostra data de naixement. Per exemple, un home nascut el 20 d'octubre del 1959, és més gran que més del vuitanta per cent de la població mundial i més jove que la resta. Viurà, segons la mitjana espanyola, fins al 2043, quan tindrà prop de 84 anys. La web ens permet fer comparatives de quina seria la seva esperança de vida segons el país on visqués: Seria una mica més alta en llocs com Noruega, i Austràlia i bastant més baixa en països com Eritrea, o el Congo.La web, en anglès i en castellà, ha estat desenvolupada per l'economista alemany Wolfgang Fengler (a qui podem veure explicant més detalls en una conferència), que ha fet servir les dades demogràfiques oficials que Nacions Unides dóna anualment o cada cinc anys i les seves projeccions per calcular l'esperança de vida.

A d'altres Espai Internet ja hem parlat d'aquest tema de la població mundial. Per exemple, aquí podíem veure com seria el Món si cada país tingués una mida proporcionada amb la seva població.

I en aquest altre, podiem variar la nostra esperança de vida segons diverses variables que podiem canviar. Aquest rellotge vital et diu les hores i minuts que portes viscuts.