Els ve de gust un pollastre amb escamarlans? O uns farcellets de crema de roquefort amb mel? O uns calamars a la planxa amb salsa de pa de fetge? Doncs parin atenció, perquè avui comencem parlant de cuina, de cuina de tota la vida. Aquesta és la voluntat del blog "La Cuina de Sempre": oferir plats tradicionals i defensar, principalment, la gastronomia catalana amb receptes a l'abast de tothom i il·lustrades amb força fotografies (fetes –com diu el seu autor- “amb una ma cuinant, i l’altre a la càmera”).Hi trobem més de 800 plats molt ben classificats en 21 categories, de la A d' "amanides" a la W de "wok". També hi ha receptes de fora de Catalunya, que s'agrupen segons la procedència, ja siguin, per exemple, àrabs, cubanes, mexicanes o xineses. I hi ha un apartat especial per a les receptes de pastisseria. Cal destacar-ne la secció de consells, molt útil per als més inexperts, on aprendrem des de com dessalar el bacallà fins a com coure un pop. Finalment, a l'apartat "Com t'ha quedat", els usuaris tenen l'opció d'enviar fotos dels seus plats un cop cuinats i rebre'n una valoració.

L'autor del blog La Cuina de Sempre és l'Albert Vilas, informàtic, antic pastisser i aficionat a la gastronomia. El 65 per cent de les receptes són extretes del llibre "Corpus del Patrimoni Culinari Català", el 10 per cent són receptes familiars transmeses sobretot per la seva mare, i el 25 per cent restant són de collita pròpia i de pastisseria professional.

A la presentació del blog, l'Albert Vilas declara que es tracta d'un "homenatge a la cuina de la nostra família, a les nostres àvies i, en particular, a la meva mare, la Pilar, una persona que va dedicar tota la seva vida a cuidar els seus, entre altres maneres, a través del menjar."

La resta de l'equip de “La Cuina de Sempre” l'integren Manel Vilas, Marta Carvajal, Silvia Naranjo, Lluís Vilas i Jaume Guillamón.


ALTRES ENLLAÇOS

Enllaços amics de "La Cuina de Sempre"

Espai Internet 06/01/2013: Cuina fàcil, amb vídeos pas a pas
Espai Internet 11/01/2009: Cuina a la xarxa
Espai Internet 01/03/2009: El major receptari en català
Espai Internet 25/05/2014: Periodistes i fogons: Gastronomistas.com
Espai Internet 15/05/2011: Per menjar bé i sa
Espai Internet 24/08/2008: Especial cuina refrescant
Espai Internet 01/02/2009: Allioli on USA
Espai Internet 04/03/2012: Visca la carmanyola!
Espai Internet 20/11/2011: Per triar els millors menús de migdia

Receptes del blog "L'hora del tupper"
Cuina amb compte: Receptes senzilles
Baixagastronomia (amb molts enllaços a blogs de cuina)
Receptes del programa Club de cuines