I seguim adreçant-nos als espectadors més joves, però, en aquest cas, amb continguts més acadèmics, tot i que també força divertits. col•lecció de 18 vídeos és una adreçada als estudiants de batxillerat i d'ESO, que s'ha presentat aquesta setmana. Cada vídeo, d'uns sis minuts de durada, parteix d'una situació quotidiana per als alumnes que porta a formular una pregunta com ara: "Per què el ferro es rovella?" o "Com es formen les estalagmites?".

La solució és un experiment químic explicat pels divulgadors de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona Josep Duran, Pep Anton Vieta i Tània López. La idea és que cada vídeo pugui servir als professors de Química com a introducció a un tema de l'assignatura.
Els vídeos es poden consultar des de la web Recerca en Acció de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i al canal de Youtube "reaccionaexplota".Els responsables de UAu, això és química! són investigadors del Departament de Química de la Universitat de Girona (UdG). Aquest projecte es va gestar i plasmar en el treball d'una alumna de la llicenciatura en Química de la Facultat de Ciències, Tània López, i s'ha tirat endavant amb la col•laboració de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D), el Departament de Química i la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona amb l'Escola Universitària de Realització i Multimèdia (ERAM). El projecte ha comptat amb el finançament de la FECyT.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 19/01/2014: Viatge a la Barcelona dels romans
Espai Internet 22/09/2013: Jocs de ciència amb Recerca en Acció
Espai Internet 13/10/2012: Pluja de pilotes (de ping pong)
Espai Internet 19/02/2012: Concursos educatius a la xarxa: X(p)rimenta i Espiral
Espai Internet 23/09/2012: Gaudeix del turisme científic
Espai Internet 07/08/2011: L'Any Internacional de la Química, a la xarxa
Espai Internet 20/09/2009: Revista de ciència, virtual
Espai Internet 05/07/2009: Un laboratori a la cuina
Espai Internet 16/03/2008: Trucs per estalviar temps