S'imaginen poder personalitzar totalment un enllaç a qualsevol contingut web? Doncs no s'ho imaginin. Des d'aquesta setmana ho poden fer a Clickug.com, un nou servei que ofereix abreujar adreces amb l'opció de crear el que anomenen "enllaços vestits", és a dir, posar frases senceres i amb sentit com a enllaç a una pàgina determinada, com per exemple "eixamplecarreraragó" o "elmeualbumdecasament".

El servei es defineix com un gran supermercat de dominis, en què l'usuari pot triar entre més de dues mil paraules genèriques i noms per encapçalar el seu enllaç, com ara "bàsquet", "lloguer" o "Clara" o suggerir-ne un de més adient. O, fins i tot, comprar un domini. El text de personalització es pot posar al principi o al final de l'enllaç i es pot compartir a les xarxes socials.Clickug és gratuït sempre que el text de personalització tingui més de catorze caràcters, i hi ha una opció de pagament si es volen fer personalitzacions més curtes.

El servei es completa amb estadístiques que recullen l'activitat que generin els nostres enllaços a la xarxa.

Els responsables de Clickug el volen convertir en una alternativa als nous dominis web que apareixeran l'any 2014.

Clickug, que s'ha presentat aquest dimarts i encara està en fase beta, és una iniciativa d'un grup d'emprenedors instal•lats a la incubadora d'empreses de base tecnològica Barcelona Activa. Els seus fundadors són Christian Castresana, Valentin Rouet i Lucie Burgaud. L'equip el formen set persones de quatre nacionalitats establertes a Barcelona, París i Mèxic. Clickug és una marca registrada propietat de Be Eighty Communication Solutions, S.L.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 27/09/2009: Ves.cat, escorçador d'adreces català
Espai Internet 25/11/2007: Abreujador d'adreces
Comparativa (en anglès) entre diferents escorçadors d'adreces
The Top 25 URL Shorteners: Compared! (en anglès)
List of URL Shorteners