L'Albert Om ens convida a participar d'una iniciativa solidària que torna aquesta setmana: El Gran Recapte del Banc d'Aliments. Divendres i dissabte a centenars de punts de recollida de tot Catalunya es podran lliurar aliments bàsics, sobretot oli, llet, llegums i conserves de peix, destinats a les persones que més ho necessiten.

Un any més, internet és una eina fonamental per a qui no pugui desplaçar-se a cap punt de recollida i prefereixi fer una donació online a la campanya, a través del supermercat que desitgi, o bé enviar cistelles solidàries periòdiques, a triar entre diferents quanties. A través de la web també ens podem fer voluntaris, o bé per ser en un punt de recollida o bé per treballar quatre hores als magatzems, classificant els aliments rebuts.

L'any passat es van recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.Com ja es va fer l'any passat la web Migranodearena.org col·labora amb el Gran Recapte (del que també ens vam fer ressó l'any passat a l'Espai Internet) de forma solidària i innovadora, facilitant a les empreses i associacions la possibilitat de promoure donacions col·lectives. Amb aquest sistema l'any passat es van recaptar 10.874 euros.

Una novetat d'aquesta edició és la col·laboració de l'Espanyol, que bescanvia aliments per entrades per al partit de dissabte. A qui porti cinc quilos d'aliments bàsics (oli, llet, llegums o conserves de peix) a les taquilles li canviaran per una entrada de tribuna presidencial per al partit contra la Reial Societat a l'estadi de Cornellà-el Prat. Per fer-ho s'hauran d'acreditar abans a la mateixa web de la campanya.

Es podrà bescanviar una entrada per persona, i hi ha mil entrades disponibles. Les entrades es poden bescanviar des del dimarts 26 de novembre fins al divendres 29 de 10.00 a 18.00 a la recepció d'oficines de l'estadi. O bé el mateix dia del partit, 30 de novembre, a partir de les 20.30 a la porta 14 de l'estadi. S'ha d'acreditar el registre amb una còpia de l'e-mail de confirmació.