Aquesta setmana s'ha presentat el Catalanitzador 2.0, la nova eina creada per Softcatalà per portar la llengua a tots els ordinadors. La versió antiga, presentada fa un any, catalanitzava el sistema operatiu dels ordinadors Microsoft Windows, i ja ha tingut més de 50.000 usuaris, però la nova permet posar en català els ordinadors Mac OS X. A més, la versió 2.0 també millora les opcions per a Microsoft, ja que incorpora el català per a l'iTunes, l'Skype, el Firefox i el Google Chrome.

Aquesta utilitat és de descàrrega gratuïta, i fa molt fàcil un procés que, d'altra manera, implica molts canvis de configuració i molt de temps i esforç.Al sistema operatiu Windows, el Catalanitzador instal·la els paquets de llengua en català de: Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7 i Windows 8, Microsoft Office 2003, 2007, 2010 i 2013, Internet Explorer 6, 7, 8, 9 i 10, OpenOffice.org 3.2 i 3.3, Adobe Reader 9, 10 i 11 (lector de PDF), Windows Live Essentials 2009, 2011 i 2012, iTunes, Skype, Firefox i Chrome. A més, configura el català com a llengua de navegació en qualsevol versió dels navegadors Internet Explorer, Chrome i Firefox, i configura el català com a llengua del sistema i com a llengua d'escriptura.

Al sistema operatiu Mac OS X, el Catalanitzador configura el català com a llengua del sistema, instal·la el corrector ortogràfic català i configura el català com a llengua de navegació en qualsevol versió dels navegadors Chrome i Firefox.

El Catalanitzador és desenvolupat per l'associació de voluntaris Softcatalà, amb el suport d'entitats i institucions del país: la Plataforma per la Llengua, l'Amical Viquipèdia, la Direcció General de Política Lingüística i la Xarxa Telemàtica Educativa de la Generalitat, la Xarxa Vives d'Universitats, Òmnium Cultural, Escola Valenciana, la Fundació PuntCAT, la Universitat Pompeu Fabra, Acció Cultural del País Valencià, Mossega la Poma, Bloc d'Apple en Català i Webmàsters Independents en Català de Cultura i d'Àmbits Cívics, a més de VilaWeb.