Avui comencem amb una celebració: aquest article dedicat a l'isòtop Heli-4 és el que fa 400.000 de la Viquipèdia en català.

Una fita que arriba, justament, quan fa 12 anys aquesta gran enciclopèdia col·laborativa en la nostra llengua. Actualment, la Viquipèdia és la quinzena del món pel que fa al nombre total d'articles, i la desena en articles considerats de màxima qualitat. En té prop de 600, com ara els dedicats a Alfred Hitchcock, al metro de Barcelona o a l'absis central de Sant Climent de Taüll.A poc a poc, aquest gran projecte s'ha anat consolidant com un dels recursos més buscats a internet a l'hora de trobar informació útil i solvent sobre pràcticament qualsevol tema. Diàriament els catalans consultem, de mitjana, un milió de pàgines de la Viquipèdia. Aquest darrer mes de febrer ha tingut 27,8 milions de pàgines visitades, és a dir una mitjana d'onze pàgines per segon.

En un moment on diuen que globalment la Viquipèdia està perdent editors, la seva versió en català ha marcat aquest mes de gener el seu rècord d'usuaris actius. Aquest gener 1.892 persones van editar la Viquipèdia en català, de les quals 675 van fer més de 5 edicions i 82, més de 100. L'anterior rècord es troba al desembre de 2010.