Comencem amb una bona notícia per a aquells que busquen feina i estan disposats a anar-la a buscar on faci falta. A Alemanya, per exemple. Aquesta és la web, The job of my life, que ha posat en marxa el govern alemany per animar joves candidats a acceptar ofertes de formació professional que donen accés al seu mercat laboral. La crida s'adreça a persones d'entre 18 i 35 anys, de qualsevol país de la Unió Europea i que tinguin l'escolarització obligatòria.

L'oferta alemanya és pel seu sistema de formació dual, que combina l'aprenentatge d'un ofici amb pràctiques remunerades en empreses. Entre els professionals més buscats hi ha mecànics d'automòbil, tècnics sanitaris, xofers, electricistes, forners, cambrers o cuiners, entre més de 350 opcions. La web només estava en alemany, però aquesta setmana n'acaben de penjar la versió en anglès. Els cursos d'aquesta primera oferta de formació comencen l'1 d'agost i l'1 de setembre i s'acabaran el 2016.En relació amb aquest programa d'incentius, la ministra alemanya de Treball, Ursula von der Leyen, ha dit que "l'objectiu és cobrir les desenes de milers de llocs de treball que no es poden cobrir per falta de personal qualificat."

El govern alemany té en marxa altres iniciatives laborals, com ara una web d'assessoria per a professionals qualificats que vulguin treballar a Alemanya. A més, es pot demanar directament feina a la Borsa de Treball oficial alemanya, i fins i tot trobem un full informatiu en castellà, amb les indicacions de com s'ha de fer. També hi ha una web que explica les condicions de treball habituals a Alemanya i encamina els possibles candidats. Totes aquestes webs estan disponibles en anglès.


ALTRES ENLLAÇOS

Trabajar por europa
Trabajar por el mundo