Encetem el mes de desembre, i ja hem de començar a pensar en els regals. Si aquestes festes volen ser una mica alternatius i sortir d'allò que és habitual, la seva pàgina serà regalsgeneratius.org. La idea és senzilla: amb una presentació dinàmica i atractiva la web vol agrupar totes les propostes de petits artesans, per acostar-les al consumidor. És com un aparador ple de regals, on no costa res ni exposar ni entrar a mirar. No és una botiga "online", sinó un punt de contacte entre clients i creadors.

L'usuari es podrà posar en contacte amb l'artesà i preguntar-li directament per allò que l'interessi: bijuteria, a paper maixé, ganxet, objectes de fusta, porcellana, o retrats fets a l'aquarel·la. Els regals estan classificats segons l'ús que en vulguem fer: per a casa, per jugar, per posar, per sorprendre, per aprendre o per sentir-se bé. La responsable de la web és la periodista catalana Iolanda García Méndez. Va començar fa dues setmanes i ja aplega unes 50 ofertes de petits artesans i emprenedors. Qualsevol que vulgui anunciar els seus productes a regalsgeneratius pot anar a aquest enllaç.Amb una idea semblant hem trobat també artesanum.com, una web que recull més de 150.000 productes fets a mà directament per artesans. Els objectes estan agrupats en 35 categories, des de decoració nadalenca fins a joguines, disfresses o espelmes. S'hi poden fer recerques per preu, per país d'origen, pel color de l'objecte que volem i fins i tot pel material o la tècnica de fabricació. Hi ha artesans de seixanta-quatre països.

Artesanum és el mercat online d'artesania en llengua castellana més gran, té un milió de visites mensuals, i va ser fundada l'any 2007 com a projecte social del Grup Intercom, amb seu a Sant Cugat del Vallès. El compromís dels propietaris de la web és donar tots els beneficis que generi a projectes solidaris relacionats amb l'artesania. El Grup Intercom ha desenvolupat una cinquantena de negocis a internet, entre els quals destaquen Softonic o InfoJobs.