I avui acabem parlant de llengua. Al blog TotsSom.cat, la Fundació puntCAT i l'Institut d'Estudis Catalans han engegat una campanya per promoure l'escriptura correcta de la ela geminada. I què vol dir correcta? Doncs amb el punt volat, el que hi ha a la tecla del tres clicada en mode majúscula i no amb el punt baix o el guionet entre les dues lletres. Sembla un detall sense importància, però en té molta, perquè d'una escriptura correcta depèn l'acceptació de qualsevol paraula en un entorn digital.


El blog permet accedir a la web Normalització tipogràfica de la ela geminada, amb molta més informació sobre la història i les formes errònies d'escriure aquesta grafia. I també ha posat en marxa Caça-Nyaps, un concurs per localitzar usos incorrectes de la ela geminada (que es poden comunicar, entre altres llocs, al seu facebook), o amb aquest formulari. Al twitter de domini.cat es pot seguir el coixinet #ElaGeminada

El grup de treball impulsor de la campanya són un equip de professionals i investigadors que han treballat, des del 2004, en la normalització tipogràfica de la ela geminada en l'entorn digital.

Segons escriuen al document de presentació, "l'escriptura errònia de la ela geminada pot tenir conseqüències greus, superant la qüestió purament estètica o tipogràfica. Un mal xifratge d'aquest signe pot comportar des de la inhabilitació d'adreces d'Internet fins a disfuncions d'indexació i de cerca en bases de dades de l'administració, errades en dades personals contingudes en els xips dels passaports i dels documents d'identitat, o conflictes legals en el registre internacional de certes marques comercials".