I avui, per acabar, un altre exemple de col·laboració a la xarxa, però no per protestar, sinó per crear. Els presentem Star Wars Uncut, una versió de la pel.lícula "La Guerra de les Galàxies" feta, tota sencera, per fans. La idea la va proposar una web nord-americana: es tractava de refer qualsevol de les 472 escenes de 15 segons en què van dividir la pel·lícula. La resposta va ser massiva i es van rebre vídeos de tot tipus: interpretats per persones, dibuixats, generats per ordinador, fets amb ninots de plastilina, legos o playmobils.Els usuaris van votar les millors escenes i els responsables de la web les han editat en l'ordre correcte, amb la direcció de Casey Pugh, muntatge d'Aaron Valdez i disseny de so i mescla de Michael Pugh. Després de nou mesos de feina, el resultat és un llargmetratge, penjat fa pocs dies als diferents portals de vídeos, que reprodueix fidelment la pel.lícula de George Lucas, segons 472 visions diferents. Per si volen fer-se una idea, aquí tenen el trailer.

L'èxit ha estat total i ja suma milions de visitants. "Star Wars Uncut" ja va ser premiat als Emmy 2010 com el millor projecte interactiu en la categoria d'Internet Ficció. La seva web és tot un món on explorar pas a pas el procés creatiu del projecte. Podem veure, per exemple, totes les escenes originals, i les corresponents propostes, tant la que finalment s'ha editat, com les que van ser descartades.

La mateixa web anuncia que aviat convocaran (per la seva pàgina a Facebook) els fans per refer "L'Imperi Contraataca", així que caldrà estar atents si volen participar-hi!


ALTRES ENLLAÇOS

Web oficial d'Star Wars
Star Wars blog (en anglès)
Enllaços a webs de fans d'Star Wars
Star Wars, a la Wikipedia
Cançó (original) de "Star Wars uncut"
Entrevista als autor de Star Wars uncut
Remake de "L'imperi contraataca" d'uns russos
Lego Star Wars
Col·leccionisme d'Star Wars
Star Wars Catalunya
Espai Internet 01/11/2009: Tropes imperials a Flickr