Atenció ara al vídeo amb què acabem avui. Es diu Fishing Under Ice i el protagonitzen tres submarinistes que fan una immersió sota una gruixuda capa de gel, en un llac finlandès. Però la particularitat d'aquestes belles imatges és que la càmera està a l'inrevés, i sembla que els submarinistes caminin i facin tota mena d'activitats com si estiguessin sobre el gel. Fins i tot la càrrega dels cubells i del carretó, que sembla aigua, és aire. Només les bombolles de les seves respiracions, anant cap avall -en lloc de cap amunt- delaten que estem veient una situació invertida. Per uns moments, les imatges -afavorides per una espectacular il·luminació, que els dóna un caire espectral- enganyen el nostre cervell!

Fins i tot hi ha una versió a Youtube rotated -feta per un altre usuari- on posa diverses vegades la imatge com es va gravar en realitat ( a l'inrevés), i així s'aprecia més la dificultat de la situació.

El vídeo, de gairebé quatre minuts, es va penjar al portal Vimeo fa poc més de dues setmanes, i ja suma un milió 300 mil visites, mentre que a Youtube hi és des del 2 de gener, i ja en té 3 milions. En poc temps s'ha convertit en una veritable sensació a la xarxa.


El responsable del vídeo és el finlandès Juuso Mettälä. El vídeo està enregistrat al Llac Saarijärvi, a la localitat de Vaala, a la regió de Kainu, al centre de Finlàndia, la passada primavera. Tot i que els protagonistes diuen que s'ho van passar molt bé, les condicions de rodatge van ser realment dures, ja que a la dificultat de mantenir l'equilibri cap per avall s'hi afegeix que l'aigua està a prop de la temperatura de congelació.

Els mateixos autors tenen un altre vídeo penjat fa set mesos i rodat en condicions similars, simulant una divertida venda de globus subaquàtica.