Els presentem el Quim. Té 16 anys, viu a Tàrrega, va a l'institut i li agrada nedar. A més a més, des del 20 de novembre té un videoblog, és a dir, un diari digital on deixa les seves impressions escrites i també enregistrades en vídeo. El Quim té síndrome de Down i, amb l'ajut del seu pare, aprofita les possibilitats que li dóna internet per sensibilitzar la societat sobre les capacitats i els problemes de les persones com ell. Fa pocs dies, per exemple, ens parlava del repte que li pot suposar afrontar, en el futur, una vida independent, i l'últim dia de l'any va fer una entrada molt especial. Amb simpatia i naturalitat, aquest noi és tot un exemple de superació personal.


Pel seu pare, el fotògraf Jesús Vilamajó, l'experiència del videoblog pot servir per "ajudar a mostrar la realitat de les persones amb discapacitat des del punt de vista del mateix afectat i, a la vegada, actuar com un estímul per a altres persones amb síndrome de Down perquè posin en marxa projectes semblants i coneguin les possibilitats que obren les noves tecnologies".

Quim Vilamajó estudia tercer d'ESO a l'Institut Manuel de Pedrolo i assisteix dos dies per setmana a l'Escola Especial Alba. Els dimecres a la tarda va a Down Lleida, i els dissabtes, a l'esplai.