I seguim amb turisme, però ara centrat en un tema molt concret: el respecte als animals. La web Turismo Responsable ens dóna tota mena d'informació sobre quina és la millor manera de viatjar sent respectuosos amb la fauna autòctona de cada país. Ens explica, per exemple, com ens hem de comportar quan anem a veure foques o cetacis, quin tipus de "records" no hem de comprar, com ara closques de tortuga, o quines atraccions que exploten animals, com ara els óssos ensinistrats, hem d'evitar.


Un apartat molt útil és el que fa referència a viatjar amb les nostres mascotes, ja que facilita adreces d'hotels on accepten animals i explica en quines condicions es pot viatjar segons cada mitjà de transport. Una altra secció recull un llistat de propostes de viatges organitzats que compleixen totes les condicions del turisme responsable.

La web és una iniciativa de la Fundació FAADA, per a l'Adopció, Apadrinament i Defensa dels Animals, amb seu a Sant Adrià de Besòs. De la mateixa fundació són també les webs infozoos i infocircos, sobre la situació dels animals en aquests llocs.


ALTRES ENLLAÇOS

Fur Free, aliança contra l'explotació de pells dels animals
Societat Mundial per a la Protecció dels Animals
Xarxa europea de protecció d'animals en captiveri
Xarxa europea per la protecció dels animals de granja
Adena-WWF, portal de defensa de la fauna
El turista responsable, a la web d'Adena
Seo/BirdLife, organització per la defensa de les aus
Directori d'enllaços web de protecció d'aus