Entrem, de ple, en la setmana de Sant Jordi. I els proposem participar-hi dient quin és el llibre que pensen regalar i quin és el que té la coberta més maca de la temporada. Ho poden fer a la web d'Òmnium Cultural, a través de la proposta La llança de Sant Jordi 2011. Aquí podran donar un cop d'ull a centenars de novetats literàries, proposades per les pròpies editorials membres de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i ordenades, segons si són de Ficció, de No Ficció o Infantils i Juvenils. Un cop triem la nostra opció favorita, hi entrem i accedim a un resum de l'argument i a les dues opcions per votar-la. Es pot votar per un llibre i per la coberta d'un altre, però, això sí, només podem votar una vegada en cada categoria. L'elecció de la millor coberta és una iniciativa del programa cultural Ànima del 33. Entre els participants en la votació es sortejaran un lot de llibres i entrades per a una festa literària, la que se celebrarà demà 18 d'abril a la Sala Luz de Gas de Barcelona.Una altra web -en aquest cas adreçada als més petits- que pot ajudar a decidir quin llibre triar, és l'especial La llibreria de Sant Jordi, del Canal Súper 3. Hi trobaran 62 títols, triats d'entre les últimes novetats, i agrupats segons l'edat del futur lector: major de tres, de cinc, de vuit, de deu o de tretze anys. De cada un s'inclou una fitxa amb un breu resum. Pels més petits trobem, per exemple, "Un conte per a cada dia", la revisió de set contes clàssics de la mà de "Les tres bessones". Per una mica més grandets, i molt adient per la Diada, hi ha "La Llegenda de Sant Jordi en 3D", amb ulleres i tot, de Lluís Cadafalch. I pels majors de vuit -i per tota la família-, Veterinaris, el llibre que recull les històries de la nova temporada d'aquest popular programa de TV3.

Al canal Super 3 han fet aquest Sant Jordi una altra iniciativa que ha tingut molt èxit: han organitzat un concurs on els nens han d'enviar un vídeo (fet des de la seva webcam), recomanant un llibre que els hagi agradat. La proposta ja ha rebut centenars de recomanacions dels seus seguidors.

Una altra proposta de TV3 ha estat que els televidents enviïn les seves fotos sobre Sant Jordi, per tenir l'oportunitat de sortir als molinets de promoció de la Diada.


ALTRES ENLLAÇOS

Tots els vídeos del Sant Jordi de TV3
Ells llibres que recomanen els famosos de TV3
Sant Jordi gastronòmic: Receptes a "Club de cuines"
Les recomanacions de llibres d'Esport 3 per Sant Jordi
Recomanacions per Sant Jordi de "L'illa dels llibres"
Concurs de la rosa de Sant Jordi 2011 de La Vanguardia
Rosescontraloblit - Iniciativa per regalar roses a la gent gran que està sola
Una rosa virtual, que canvia de color, de l'Ajuntament de Barcelona

Espais Internet sobre Sant Jordi i llibres
Espai Internet 09/01/2011: L'illa dels llibres, de blog a web
Espai Internet 08/08/2010: El mapa literari català
Espai Internet 18/04/2010: Portal de llibres en català
Espai Internet 06/12/2009: Cap al llibre digital?
Espai Internet 24/05/2009: Tothom pot publicar el seu llibre
Espai Internet 19/04/2009: Per ensenyar la nostra biblioteca a Internet
Espai Internet 01/06/2008: Per saber què llegir
Espai Internet 01/06/2008: Com trobar els llibres
Espai Internet 29/05/2008: Blogs literaris, un espai perfecte per escriure
Espai Internet 28/05/2008: Lectures al voltant de la xarxa
Espai Internet 20/04/2008: Tots els escriptors catalans
Espai Internet 20/04/2008: Sant Jordi: Història, llegenda i tradicions
Espai Internet 20/04/2008: Envia una rosa virtual