Aquesta setmana, la blogosfera gastronòmica ha estat de dol. La prematura mort del cuiner Santi Santamaria ha commogut a tots als que a la xarxa remenen amb fogons... i són molts.

El blog Decuina.net, per exemple, va tenir la iniciativa de fer un senzill homenatge: que tothom cuinés, ahir dissabte, un plat amb una recepta del xef de Sant Celoni i, qui tingués un blog de cuina, que la pengés. S'hi van afegir dotzenes de "blogaires" culinaris de tot el país, repetint la proposta a les seves pàgines. Fins i tot un: Com gat i gos, va fer una recopilació de llocs web on es podrien trobar les receptes, publicades en diaris, com La Vanguardia, El País o Ara, o en el mateix blog del cuiner.

I és que Santi Santamaria també era un "blogaire" gastronòmic i a la seva web, subtitulada La Cuina i la Vida, hi penjava opinions i receptes com ara la de lluç amb morro i orella de porc, l'última que va publicar, el 4 de febrer passat.



ALTRES ENLLAÇOS

L'homenatge a Santi Santamaria, al Facebook
Web del restaurant de Santi Santamaria: El racó de Can Fabes
Entrevista que apareixerà publicada en el número 116 del CUINA, el proper 24 de febrer
Entrevista de Gastrocat, en homenatge a Santi Santamaria, cuiner de Can Fabes
17/02/2011: Homenatges a Santi Santamaria (del blog de clubdecuines)
Amb Santi Santamaria a la memòria - Article de Tana Collados

Espais Internet sobre gastronomia
Espai Internet 11/01/2009: Cuina a la xarxa
Espai Internet 01/03/2009: Club de Cuines, el major receptari en català
Espai Internet 01/02/2009: Allioli on USA
Espai Internet 21/12/2008: Receptes nadalenques a l'Especial Nadal 2008
Espai Internet 24/08/2008: Especial cuina refrescant