I continuem amb més novetats, però, en aquest cas, musicals. Dues webs de revistes sobre el tema han coincidit en la renovació de les seves webs.

Enderrock.cat s'acaba de reconvertir en un nou diari digital centrat en l'àmbit musical català. A més d'informar de tota l'actualitat del sector, ofereix seccions especials, com ara un apartat de televisió, amb vídeos i reportatges classificats en rock, jazz i videoclips, o un de discos, on trobem les novetats, amb les seves portades i fitxes tècniques, i connexions a iTunes i Spotify. Inclou, també, una completa agenda d'esdeveniments musicals que se celebraran arreu del país en els mesos següents. I hi ha un espai per a promocions i concursos, com ara el que està en marxa per triar els Premis Enderrock 2010 en una vintena de categories. Es pot votar fins dimarts, i optar a invitacions per a la festa de lliurament dels premis.

Enderrock.cat allotja també les webs iMedmusic.com, dedicada a les músiques del món, jazz.cat o 440clàssica.cat . La revista digital inclou vincles a les xarxes socials Twitter i Facebook per facilitar la interactivitat amb els seus lectors. El web està coordinat pels periodistes Elisenda Soriguera i Roger Palà, i ha estat desenvolupat per l'empresa Sobrevia.net. El disseny és obra de Kings of Mambo. El Grup Enderrock és la primera editorial musical catalana, creada l'any 1993 per editar Enderrock, la primera revista de rock en català. La web va néixer l'any 2005. Actualment, les capçaleres editades pel Grup Enderrock són Enderrock, Sons de la Mediterrània, Jaç i 440 Clàssica.



Rockdelux, fundada a Barcelona el 1984 i dirigida per Santi Carrillo, és una altra revista musical que ha presentat fa ben poc (l'1 de febrer) la seva versió digital. Inclou entrevistes i reportatges sobre l'actualitat musical, crítiques de discos i concerts, agenda musical i moltes més coses. Entre elles, recuperar articles antics del fons de la revista "de paper". Hi ha interessant material audiovisual com ara playlists, entrevistes i clips. Manté la botiga virtual, Shopdelux, on els fans poden recuperar exemplars de l'antiga revista "Factory" (editada entre 1993 i 2000), i comprar llibres, Cd's o DVD's. També inclou una secció anomenada "Tèlex" on es van registrant les últimes noticies del sector, en titulars ampliables a més informació.


ALTRES ENLLAÇOS

Altres revistes musicals
Ruta 66
Go-mag - Portal de música independiente y cultura urbana
Popular 1
Mondosonoro
Rollingstone (en anglès)
Rollingstone (versió espanyola)
Metal Total
Indyrock
Actualidad e historia del pop español
Yahoo Music (en anglès)
Hip hop Life Magazine
Vibe - Hip hop magazine (en anglès)
The Source - Hip hop magazine (en anglès)
Yo raps - Hip hop magazine (en anglès)

All Music - Base de dades de música
Llistat de buscadors de música
Espai Internet 28/02/2010: Catclàssics, tota la música clàssica a Catalunya
Espai Internet 12/09/2010: Viasona, l'enciclopèdia "online" de la música en català
Espai Internet 28/02/2010: Ritmes.cat, corregit i augmentat