I després de tant negoci, una mica d'oci. Giromus.cat és el portal dels museus de Girona. És a la xarxa des del 2005, però des de principis d'any s'ha remodelat totalment i, a més, ha afegit l'anglès al català i al castellà.

Hi trobem, ordenats comarca per comarca i municipi per municipi, els 170 museus de les vuit comarques gironines i també els podem buscar segons la temàtica a què estan dedicats: d'alimentació, arqueologia o art, fins a pesca i mar, pessebres i pintura i escultura. La web també inclou col·leccions particulars visitables, parcs de biologia animal i jardins botànics. De cada museu en trobem una fitxa amb informació sobre el contingut i les dades de contacte. També hi ha una agenda amb totes les activitats i un apartat especial dedicat a les escoles.

En procés de creació hi ha un apartat dedicat a personatges en què hi trobem entrevistes amb els responsables de museus i col·leccions peculiars, d'iniciativa privada, com ara el de la moto o el del cinema, realitzades per Sandra Florenza, relacions públiques del portal. Giromus.cat és una iniciativa de l'Associació Cultural i Divulgativa Gironina amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En els seus primers cinc anys d'història la web ha tingut més de 250.000 visitants. El coordinador del projecte és en Joan Mitjà.ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 18/01/2009: Art en alta resolució
Espai Internet 26/09/2010: Tot el patrimoni artístic català
Els Museus de Catalunya
El Museu més gran de Catalunya: Xarxa de museus locals
Museus i patrimoni de Barcelona
Amics dels museus de Catalunya