null

Mil quatre-centes noranta-dues gràcies!

Com que no ho podem fer un per un, obrim aquest post per donar-vos les gràcies a tots els que heu votat per "Espai internet" i ens heu fet confiança en els Premis Blocs Catalunya 2010.

El sistema de votació (que no puntuava només les votacions directes, sinó que també valorava els posts) pot haver estat una mica més complicat (no era només entrar un cop a votar i ja està, sinó que podies entrar de tant en tant, per valorar els nous posts), però pensem que d'aquesta manera es "premiava" els blocs més actius. Nosaltres hem tingut la limitació que només publiquem els temes que han anat sortint als Telenotícies (i "Espai internet" té una periodicitat setmanal), però pensem que hem tingut una activitat prou bona durant aquest període de votació popular, que ha anat del 17 de juny al 9 de setembre.

Estem molt contents d'haver superat aquesta primera fase de votació popular en primer lloc de la categoria de Noves Tecnologies, amb 3.073 punts. Estem entre els vint-i-cinc blogs més ben puntuats i entre els vint més votats (amb 1.492 vots) dels 660 blogs que s'han presentat a l'edició d'aquest any. Així mateix, felicitem els nostres companys dels altres blogs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (alguns dels quals allotjats també en aquest portal 3cat24.cat) per haver passat a la fase final en les seves categories.

A partir d'aquest moment, entre aquest centenar de finalistes, un jurat d'experts haurà de decidir el guanyador de cada una de les deu categories. L'1 d'octubre es donaran a conèixer els guanyadors, en una cerimònia que es farà al parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme. La jornada inclourà la segona edició dels Premis Blocs Escolars, una trobada de blocaires d'arreu d'Europa i especialment de les "esferes catalanes" i un seguit de ponències sobre la literatura i l'edició digital amb representants d'escriptors, lectors, editors i llibreters.

El jurat d'aquesta edició està format per Ernest Benach (president del Parlament de Catalunya), Alícia Romero (tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Mataró i presidenta del Tecnocampus), Judith Vives (periodista de Capgròs Comunicació), Miquel Duran (comissionat 2.0 de la Universitat de Girona), Dani Cortijo (guanyador de l'edició passada), Teresa Ferriz (responsable del programa Lletra de la UOC), Anna Nogué (subdirectora de l'Agència Catalana de Notícies, ACN), Jordi Iparraguirre (director de la Fundació Punt.Cat), Marc Serena (guanyador de l'edició passada), Albert Castellanos (president de la Talència), Àlex Araujo (professor del Tecnocampus de Mataró), Xavier Verdaguer (emprenedor, CEO d'Innovalley) i Trina Milan (presidenta de STIC.CAT).

L'associació STIC.CAT (que promou aquest premis), diu a la pàgina web d'Actualitat, on es fa públic avui el resultat de les votacions dels Premis Blocs, que aquest jurat "valorarà els blocs d'acord amb els criteris de disseny, estructura, contingut, periodicitat i interacció amb els lectors".

Com ja sabeu, l'objectiu d'aquests premis és donar a conèixer els blogs en català, promoure'n la creació i destacar els més interessants. Aquesta és la tercera edició.

Independentment del resultat d'aquest concurs, el més important és com estiguem de satisfets de la nostra feina als blogs i del servei que us podem donar.

Gràcies, de nou, a tothom !