Farts de no saber per què el tren torna a arribar tard? Doncs prenguin nota si són usuaris del servei de rodalies. Acaba de néixer Rodalia.info, un complet servei d'informació que utilitza els avantatges de les xarxes socials i la col·laboració dels mateixos usuaris per seguir, al minut, qualsevol incidència ferroviària.

El funcionament és senzill: qui té una incidència pot, en el mateix moment, comunicar-la a través d'un missatge a Twitter, i, automàticament, es reflecteix a la web i la reben els usuaris que s'han subscrit en el canal d'informació d'aquesta línia. Rodalia.info és una iniciativa del badaloní Roger Melcior, un jove estudiant de Ciències Polítiques.

I justament aquesta setmana s'ha posat en marxa, també, la web oficial rodaliesdecatalunya.cat, que ofereix informació d'horaris, itineraris, tarifes i descomptes, i de les incidències de les diferents línies. La web incorpora un formulari electrònic per enviar queixes o fer consultes i, fins i tot, sol·licitar la Devolució Xpress. També hi ha l'opció de rebre alertes per SMS.ALTRES ENLLAÇOS:

Ferrocarrils de la Generalitat
Transport.cat
Trenscat.cat
Transportpúblic.org