Recorden Spotify? Ja n'hem parlat alguna vegada. És una aplicació que ens permet escoltar online milions de cançons de totes les èpoques i autors. És de franc, amb publicitat, o pagant, sense anuncis, però ara cal una invitació per donar-se d'alta. La xarxa va plena de peticions i també de falses ofertes, doncs bé, a la web Spotipartners prometen que, sense rebre res a canvi, repartiran les invitacions que ofereixi qui en tingui, a qui les demani. Qui en vulgui els ha de fer arribar la seva adreça de correu, que entrarà a una llista d'espera. Qui en tingui invitacions (tots els membres d'Spotify n'han rebut quan es van donar d'alta) i les vulgui oferir, ha d'enviar el codi de cada invitació; a Spotipartners es comprometen a anar donant-les per rigorós ordre a les adreces de la llista d'espera, de manera gratuïta. Caldrà veure l'èxit que té la iniciativa.I, sense deixar el tema, parlem d'un blog, The Pansentient League, considerat un dels millors sobre tot el que envolta Spotify. El creador del blog, un escocès, és, a més, el responsable de recopilar tots els enllaços relacionats amb Spotify, a la seva web oficial.

El blog ha obert un concurs perquè els usuaris puguin triar quins són els millors serveis complementaris de Spotify. Hi ha cinquanta candidats, repartits en sis categories diferents. Com a exemple, en destaquem dos: Spotyshare, que permet compartir (amb tothom qui estigui donat d'alta en aquesta web) les llistes de Spotify que nosaltres haguem creat; i ListDj (encara en versió beta), i que un cop instal·lat, ofereix automàticament la lletra de moltes cançons que escoltem. Per exemple, la del "Bon dia" dels Pets.

Els premis, batejats com a "Spotties", es poden votar fins a l'1 d'abril. Entre els participants se sortejaran tres subscripcions "Premium" per escoltar la música sense publicitat.

A més de Spotify, que està de moda, i compta amb més d'un milió de seguidors a tot el món; a la xarxa hi ha altres webs amb funcions similars, com ara Grooveshark (per molts, amb millors característiques).

ALTRES ENLLAÇOS

Spotify, a la Viquipèdia
Per compartir les invitacions a Spotify (si en tens)
Tots els complements per Spotify (Unofficial Spotify resources) (en anglès)
Per saber la nova música que hi ha a Spotify (en anglès)
Prediccions de futur d'Spotify (en anglès)
Com van ser les prediccions 2009 d'Spotify (en anglès)
Pàgina d'Spotify a Facebook (més de 300.000 fans) (en anglès)
Alguns altres grups sobre Spotify a Facebook (en anglès)
Warner Music podria retirar el seu suport a serveis gratuits com Spotify
Fals avis de Symantec de que Spotify era un trojà
Un altre fals avis de Symantec de que Spotify era un trojà
Els serveis de música a Internet: Spotify, Last.fm, Grooveshark i més
Comparativa entre Spotify i Grooveshark
Grooveshark, mucho mejor que Spotify
Informació sobre Grooveshark

Espai Internet 22/03/2009: Spotify: tota la música, a un clic
Espai Internet 28/09/2008: Musicovery: El teu fil musical