N'hi ha que en diuen blogs, amb "g", o blocs, amb "c", i n'hi ha que en diuen "bitàcoles"... són els diaris personals i participatius que es pengen a la xarxa i que a Catalunya tenen cada cop més practicants. L'associació Stic.cat acaba de premiar, per segon any, els millors, elegits per votació popular. L'edició 2009, celebrada a Vic, ha tingut 10 guanyadors d'entre 600 candidats, triats per més de 20.000 votants.

Al nostre blog donarem tots els enllaços, però ara, a tall d'exemple, en podem destacar un parell. Lavoltadels25 va ser elegit millor blog personal. A l'Espai Internet ja havíem parlat d'aquesta iniciativa del periodista manresà Marc Serena, que ha dedicat l'any en què n'ha fet 25 a fer la volta al món, entrevistant 25 joves de la seva edat. L'experiència, l'ha anat reflectint al blog i ara, que ja ha tornat, en vol fer un llibre.

UMTSForum.net ha guanyat en la categoria de millor format audiovisual. El seu autor, Laureà Folch, el defineix, de fet, com a Moblog, ja que pot actualitzar els seus continguts multimèdia des del mòbil.

I com a millor blog TIC ha estat escollit les TIC i la discapacitat, on el Pedro Cabanes i el Carlos Garcia, des de Camarles, a les terres de l'Ebre, es dediquen a la difusió i assessorament sobre noves tecnologies per a les persones amb discapacitat.ALTRES ENLLAÇOS
Millor blog corporatiu: Gestió del coneixement
Millor blog personal: La Volta dels 25
Millor blog de cultura: Altres Barcelones
Millor blog d'educació: Educació emocional, una filosofia de vida
Millor format audiovisual: UMTSForum.net
Premi Lletra-Literatura: Tens un racó dalt del món
Millor blog polític: Construint sinergies
Millor blog TIC: Les TIC i la discapacitat
Primer premi especial STIC.cat: Jil Van Eyle
Segon premi especial STIC.cat: Sonrisas de Bombay