VAM PUBLICAR AQUEST ESPAI INTERNET ESPECIAL: "INTERNET CONTRA LA CRISI", EL 23 DE NOVEMBRE DEL PASSAT ANY 2008. EL SITUEM, TEMPORALMENT, AL COSTAT DELS ALTRES DOS ESPECIALS "INTERNET CONTRA LA CRISI", QUE HEM FET AQUEST PASSAT DIUMENGE 10, I EL DEL PROPER DIUMENGE 17, QUE TANCA LA SETMANA QUE DEDICA TV3 A AQUEST TEMA.

Avui, l'"Espai Internet" va de crisi, o, més ben dit, de com combatre la crisi amb l'ajuda de la xarxa. O sigui que, avui més que mai, agafin paper i llapis perquè els donarem unes quantes adreces per estalviar diners.

I comencem omplint el carro d'anar a comprar. A marcasblancas.wikispaces.com, ens aclareixen quins són els fabricants que hi ha darrera de les anomenades "marques blanques", les que cada cadena etiqueta amb el seu nom i són més barates. Així podem continuar comprant els nostres productes favorits a preus més econòmics, un cop detectem a quina marca blanca corresponen.

Ara omplirem el dipòsit del cotxe. Sabien que la gasolinera més barata de Catalunya és la de la Cooperativa Ivars, a Ivars d'Urgell, on divendres el litre de gasoil es venia a 879 cèntims d'euro? La dad és oficial, ja que la recull el Ministeri d'Indústria a la seva web, on hi ha els preus de les 569 gasolineres catalanes i de totes les de la resta d'Espanya. Tot i que l'actualització no és diària, sí que ens podem fer una idea d'on trobarem la gasolina més barata a prop de casa.


A continuació, trucarem per telèfon. Hi ha moltes empreses que ofereixen atenció als seus clients a través de números que comencen per 901 o 902, amb un cost que va dels 5 als 50 cèntims. Doncs bé, la veterana wiki.nomasnumeros900.com ens busca els números fixes que es corresponen, per trucar-hi de franc, sempre que tinguem tarifa plana, és clar.

I, per acabar, parlem d'oci: on anar a veure de franc un concert o una pel·lícula sense pagar res, és una de les moltes coses que ens expliquen a sindinero.org, on trobem ofertes d'oci gratuït de tot Espanya, amb especial atenció a Madrid i Barcelona.

De moment, és tot, però potser més endavant en tornarem a parlar...

ALTRES ENLLAÇOS

Marques blanques
El replicante - Marques blanques
Com saber qui es el fabricant d'una marca blanca del super
Empreses Alimentàries Inscrites (RGSA) - Per trobar els fabricants
Blog de anàlisi sobre les marques blanques de les grans superfícies
Les marques blanques, a la Wikipedia
Pàgina sobre medicaments genèrics de l'AESEG

Gasolineres
Recerca per mapa de gasolineres, a la web del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç
El precio de la gasolina.com - Troba les gasolineres més barates
Gas en cooche - Troba les gasolineres més barates
gasofa.es - Troba les gasolineres més barates

Telèfons
Ahorramovil - Per calcular l'estalvi a la factura del teu mòbil
DoctorSIM - Per analitzar el teu consum mensual i buscar la millor tarifa
Pàgines grogues - Per buscar un número de telèfon, sense haver de pagar a informació de Telefònica
Pàgines blanques - Per buscar un número de telèfon, sense haver de pagar a informació de Telefònica

De franc
Ahorradores - Web amb els llocs més barats que s'han trobat o consells d'estalvi
Comer por la patilla