Avui comencem amb una utilitat que cada cop té més adeptes. Es diu Prezi, la van crear dos emprenedors hongaresos: Adam Somlai-Fischer i Peter Halacsy, l'any 2009, i serveix per fer presentacions, com les que es fan amb Power Point, però molt més actives i dinàmiques. Desenvolupa els temes -com ara aquest treball sobre els llops- com un recorregut visual que enllaça les diverses parts, com si fos una càmera que s'anés movent per una gran pàgina, amb panoràmiques i zooms, i permet incorporar imatges, textos, gràfics, àudios i fins i tot vídeos.


Segur que molts de vostès ja la coneixen, però pels que no, els animem a provar-la, sobretot als mestres i als estudiants. No s'ha de descarregar, només cal registrar-se per optar a un ús bàsic i gratuït i poder treballar "online" (anomenat "Públic"), que et dóna 100 MB d'emmagatzematge; tot i que també hi ha dues opcions de pagament: la versió "Enjoy", que val 59 dòlars anuals, permet capacitat d'emmagatzematge fins a 500 MB, fer versions privades o utilitzar un logo propi. La versió "Pro", que costa 159 dòlars anualment, té, a més de tot això, fins a 2 GB de capacitat i una eina que permet treballar "offline".

Fer-la servir és molt fàcil, i diversos usuaris ja han traduït la presentació amb les instruccions al català. El resultat sí que ens el podem descarregar o bé fer-lo servir "online".

L'octubre passat van arribar als 5 milions d'usuaris.


ALTRES ENLLAÇOS (en anglès)

How to create a great prezi
Prezi For The Win? Ten Top Tips To Make a Good One
Learn Prezi
The zooming presentation editor
What is Prezi? Press the play button! (de prezitraining.co.uk)