Arxius

Estas veient: febrer 2012
Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I per acabar, una d'animals... virtuals. Aquests dies, alguns parisencs han vist, sorpresos, com un tigre corria pels carrers de la capital del Sena. Es tractava, de fet, d'un experiment visual, obra d'un estudi creatiu francès, Le3, anomenat "Golden Tiger". No és un muntatge digital, sinó una projecció d'imatges d'un tigre, que s'ha fet, de nit, sobre murs i façanes, des d'una moto en marxa. Gràcies a un sensor incorporat a les rodes del vehicle, com més de pressa anava la moto, més corria el tigre.


El mateix estudi ja va fer, a finals del 2011, un altre experiment amb aquesta tècnica, anomenada "mapping", projectant imatges d'un dragó reptant sobre les parets mitgeres de la ciutat.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet: 18/12/2011: El millor art urbà del 2011
Espai Internet: 03/05/2009: Un grafiti molt animat
Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui acabem amb humor. Fa gairebé tres anys que dos joves emprenedors catalans, Álex Tomás, programador, i Rubén Lotina, dissenyador de webs, van posar en marxa Asco de Vida, un portal destinat a recollir qualsevol anècdota personal que, tot i ser desgraciada, pugui provocar un somriure en el lector.

Per exemple: "Avui m'han deixat plantat a l'altar. Per segon cop. La mateixa dona."

Qualsevol usuari hi pot penjar l'anècdota que vulgui, tot i que només es publiquen les que siguin versemblants i no ofensives. Cada anècdota s'integra en una de les deu categories establertes: d'Amistat a Diners o Família. Un cop publicada s'hi poden fer comentaris.La web ja té 360.000 seguidors a Facebook i rep unes vint mil propostes diàries, de les quals només se n'acaben publicant una petita part. Segons els autors, es tracta d'una bona manera de riure's d'un mateix i de relativitzar les desgràcies que ens porta el dia a dia: "Per què guardar-t'ho per a tu, quan pots fer somriure milers de persones? Les teves desgràcies poden ser la nostra gràcia."

Álex Tomás i Rubén Lotina són també els responsables de sis altres portals d'humor: Tenía que decirlo, Visto en Facebook, Vaya gif, Cuánta razón, Cuánto cabrón i No tengo tele. Aquests dos emprenedors es van conèixer a Nova York fa un parell d'anys i allà van descobrir aquest tipus de webs d'humor adreçades als joves, tot i que la idea original prové de la web francesa Vie de Merde. Per començar només van necessitar 100 dòlars mensuals per pagar el servidor. Ara, amb la publicitat que pengen, han creat dos llocs de treball i ja preparen nous productes.