Sabien que per veure un cedre de l'Himàlaia no cal agafar l'avió? Només la bicicleta -si són de Barcelona-, ja que n'hi ha als jardins del Palau de Pedralbes. De fet, ajudar a conèixer el ric patrimoni natural de la capital catalana és l'objectiu de la web biciarbres.cat, que s'acaba de presentar. La web proposa cinc itineraris fàcils per fer en bicicleta, passejant, amb tota la família: "Els parcs del front marítim", "La part alta de la Diagonal", "Els jardins amagats de l'Eixample", "Montjuïc, museu de biodiversitat" i "De la muntanya al mar".


De cada ruta se n'especifica la distància -que va dels 9,9 quilòmetres, la més curta, als 15,6 quilòmetres, la més llarga-, el desnivell, la dificultat i el tipus de vials per on es circularà. A més, es facilita un detallat mapa dels cinc itineraris, que sempre comencen i acaben a prop de parades de transport públic i Bicing. Cada recorregut està pensat per trobar-hi molts arbres d'interès local o passar per parcs o jardins de la ciutat, i inclou fotos i informació. Barcelona té, de fet, una gran riquesa natural, ja que al mig del seu entorn urbà hi trobem més de 150.000 arbres i palmeres de 128 espècies diferents... si sabem buscar-los!

La guia s'ha fet gràcies a la col·laboració del Bicicleta Club de Catalunya (BACC) i de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona. També inclou enllaços (marcats al mapa) d'establiments relacionats amb el món de la bicicleta.

Els cinc itineraris es poden descarregar en format GPX o PDF.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 03/07/2011: Fer turisme sense el cotxe
Espai Internet 19/09/2010: "Mou-te" en transport públic per Catalunya
Espai Internet 29/08/2010: Geocaching, deu anys a la xarxa
Espai Internet 08/08/2010: El mapa literari català
Espai Internet 01/08/2010: Cuspidis, una xarxa social per als muntanyencs
Espai Internet 20/09/2009: Wikiloc, la millor del món
Espai Internet 25/01/2009: La Catalunya industrial, GPS en mà
Espai Internet 13/07/2008: Viatjar, amb l'ajut de la xarxa