Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
null

Ja teniu plans per viatjar aquest 2019?

Us presentem Nomadizers : una web catalana que us ajuda a trobar companys de viatge si voleu compartir experiències i, de passada, abaratir costos. Per exemple ara mateix hi trobareu propostes per anar a Israel, a Nova Zelanda o a Tailàndia.

També dona l’opció de convertir-vos en nomadizers, oferint-vos per ensenyar la vostra ciutat, o de demanar els serveis d’un altre nomadizer per anar a conèixer la seva!. També tenen un blog, on van actualitzant tota la informació.

Per utilitzar-la us heu de registrar. Nomadizers ja té més de 30.000 usuaris de 85 països de tot el món.

Nomadizers la van crear l’agost de 2016 els emprenedors Javier Granado, enginyer de telecomunicacions, i Myriam Rivera, periodista.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
null


Avui us recomanem “El món no tan silenciós”, un fantàstic vídeo, enregistrat per Evan Sherman, sota les aigües de l'Oceà Índic, i protagonitzat, sobretot, per animals molt petits. Amés de la gran qualitat de la imatge, la gràcia és que inclou un muntatge de sons i música que ens dona una perspectiva inèdita dels fons marins.

Cal destacar la il·luminació i els 125 efectes de so que recreen els suposats sons que farien aquests animals sota l'aigua. El títol juga amb el del famós documental “El món del silenci”, del comandant Jacques Cousteau.

El rodatge es va fer a Indonèsia, sobretot a les illes de Bali i Sulawesi, i després va necessitar més de 200 hores de feina d’edició.
En gaudireu molt més si el veieu en una pantalla ben gran, i amb el volum ben alt.

Si us ha agradat podeu veure també un altre vídeo del mateix autor: “Bali Close Up”, que ha estat guardonat a diversos concursos de vídeo submarí.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Els agradaria anar per les pistes del Circuit de Montmeló, com ho fan els pilots, sense moure's del sofà? Doncs ja ho poden fer gràcies a Google Street View. I també poden entrar a l'Amfiteatre romà de Tarragona i veure'l de manera completa i panoràmica. O navegar, sense presses, entre Benifallet i Miravet.

Amb aquestes últimes incorporacions ja són 300 els llocs de Catalunya que es poden visitar de manera virtual, gràcies al projecte Google Trekker Catalunya, que va començar l'any 2009, fruit d'un acord entre la Generalitat i Google, el primer d'aquest tipus que es firma a Europa, i coordinat pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

Clicant en aquest enllaç poden accedir a la llista d'aquests 300 indrets emblemàtics del país, entre els quals hi ha el Palau de la Generalitat, incloent-hi la sala on es reuneix el govern, Montserrat, Santa Maria del Mar o Poblet.Entre juny de 2014 i juliol de 2015, Google va cedir una motxilla, que porta una persona, que pren les imatges mentre camina. Aquesta motxilla fa 1,2 metres d’alçada i pesa 18 quilos, i va equipada amb càmera amb 15 lents, que capta imatges de 360 graus cada 2 segons i mig. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s'incorporen a Street View. Va ser personal de l’Agència catalana de Turisme qui va sel•leccionar el llocs, i qui va enregistrar les imatges. Aquestes es poden visualitzar des de l'ordinador, la tauleta o el mòbil. A més, també es pot utilitzar el telèfon per visualitzar-les des d'unes ulleres de realitat virtual, com, per exemple, unes Cardboards.

La culminació d'aquest projecte, que converteix Catalunya en la destinació europea amb més rutes "trekkejades" per quilòmetre quadrat, la van presentar el 7 d'abril el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, al Mobile World Centre de Barcelona.

En aquest enllaç poden accedir a algunes de les interioritats sobre la manera de treballar de Google Street View, que va començar a funcionar el 2007; com, per exemple, els cinc suports on s'instal•la la càmera de 360 graus, des d'un cotxe fins a una motxilla (tot i que aquesta càmera s’ha vist en altres mitjans de transport com, per exemple, un camell). I en aquest altre enllaç poden explorar tots els recorreguts que s'han fet al món amb la càmera de l'Street View, a través d'un mapa.

Un altre lloc interessant és el que ens permet veure de manera sincronitzada quatre pantalles de Google Maps, amb el mapa de carrers, l'Street View, el satèl•lit i el mapa de relleu. I per acabar, una web on es mostra l'Street View instantani, només posant l'adreça.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui acabem amb un vídeo que ens mostra Budapest d'una manera molt especial. Es tracta d'un timelapse, és a dir, d'un muntatge a base de fotografies fetes des dels mateixos punts, al llarg de moltes hores. Podem veure els monuments i llocs més emblemàtics de la capital hongaresa en la màgica transició de llum i de color que va del dia a la nit. Amb el riu Danubi i els imponents palaus com a principals protagonistes.El muntatge es diu "Daynight" i es va publicar a YouTube el 13 de febrer de 2016. El seu autor és Greg Florent, i el va fer durant una estada a la ciutat de dos mesos, entre setembre i novembre de 2015. L'autor assegura que va necessitar "molts centenars de fotografies" i defineix el seu projecte com l'intent de mostrar "els dos caràcters de la ciutat, Buda i Pest, separades pel riu Danubi, i les dues atmosferes, la diürna i la nocturna."
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Les catacumbes de París, plenes de restes humanes, o l'illa dels Gats, al Japó, on els felins són els reis, són alguns dels més de dotze mil llocs estranys o curiosos de tot el món que recull (en anglès) aquesta web nord-americana anomenada Atlas Obscura. Podem fer una cerca de manera temàtica, si ens agraden, per exemple, els cementiris o les platges, o bé escrivint directament el lloc que ens interessi.Si posem "Catalonia", per exemple, ens destaca més de 50 llocs, com ara el Mazinger Z de Cabra del Camp o la Giralda de l'Arboç. Facin la prova i segur que trobaran més d'una sorpresa. Per exemple, un dels que s'hi han afegit fa poc és aquest fantàstic castell situat al barri de les Fonts de Terrassa. L'ha fet un particular i no es pot visitar, però no es pot negar que resulta, si més no, impressionant. De cada lloc, els autors en fan una fitxa molt completa, amb fotografies, un text explicatiu i la situació exacta.

A més de tot aquest munt de localitzacions, Atlas Obscura també ofereix vídeos, pàgines interactives o articles referents al seu tema. La web és una iniciativa de dos joves nord-americans aficionats a viatjar i a visitar indrets curiosos.


Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Qui no recorda el 600? Durant molts anys va ser el somni de qualsevol família de classe mitjana. Aquest utilitari és un dels molts protagonistes de la nova web del Clàssic Motor Club del Bages, que s'ha presentat aquest cap de setmana al saló Auto Retro, a la Fira de Montjuïc. La pàgina és un veritable punt de trobada per als aficionats als vehicles antics de Catalunya, i també d'arreu d'Espanya i d'Europa.

S'hi pot trobar informació útil, com ara totes les sortides i trobades que organitza el club al cap de l'any, i un apartat de les diverses seccions, dedicades, entre d'altres, als vehicles antics, als esportius, a les motos clàssiques i a models concrets, com ara el Biscuter o el peculiar PTV, un microcotxe que es va fabricar a Manresa als anys 50 i del qual encara en sobreviuen uns 130.La web inclou serveis oberts a tothom, com ara una secció de compravenda de vehicles clàssics o l'accés a la documentació necessària per assegurar un d'aquests cotxes tan preuats. També hi ha una llista d'enllaços a prop de quaranta llocs web relacionats amb aquesta afició. A més, els socis del Clàssic Motor Club del Bages poden accedir a altres serveis, com ara la reproducció "online" d' "Info Clàssic", la revista del club.


Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Cooltur és una pàgina web que ens ofereix diverses propostes per conèixer Catalunya a través de rutes poc habituals. Per exemple, n'hi ha sis que tenen com a eix temàtic la bruixeria i ens porten a conèixer indrets i llegendes de llocs com ara Prats de Lluçanès.

De cada ruta es donen totes les dades, fotos i indicacions per arribar-hi i no perdre's res, i ens podem imprimir el PDF corresponent. Una altra categoria ens porta rere els passos dels carlins, i ens recorda, per exemple, la batalla que hi va haver a Alpens l'any 1873. El món de les llegendes, el modernisme o el romànic menys coneguts són les altres propostes que, de moment, trobem a Cooltur.Segons els seus responsables, la web busca "la difusió de la cultura i la posada en valor del patrimoni i la història més desconeguda del nostre territori." Les descàrregues de cada ruta són gratuïtes i estan disponibles en diversos suports com ara Google Maps, Wikiloc o el PDF pensat per imprimir. La web també dóna l'opció de fer qualsevol d'aquestes rutes acompanyats pels mateixos guies que les han dissenyat.


Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Visitar una ciutat quedant-nos en un apartament és una opció cada cop més estesa. I el comparador català Apartum la fa molt més fàcil. Provem, per exemple, amb Florència. Ens hi quedarem una setmana. I serem dues persones. Un cop introduïdes totes les dades, el buscador fa la seva feina. Tot i que ens avisa que no és tan ràpid com Usain Bolt, només triga uns segons a mostrar-nos un munt d'ofertes.A l'esquerra de la pantalla tenim la seva situació, i a la dreta els enllaços a cada apartament, amb la foto. A sobre podem delimitar més la recerca segons el preu, el nombre d'habitacions o els serveis que desitgem. Un cop hem triat, ja podem accedir a l'oferta que més ens interessi.

Com que els apartaments poden estar presents en diverses webs i agències amb preus diferents, Apartum es compromet a mostrar sempre primer l'oferta més barata gràcies al seu sistema de recerca.

La web està disponible en set idiomes i també dóna l'opció de buscar els preus en quatre divises diferents: euros, dòlars, lliures i reals brasilers. Apartum el va fundar el 2013 l'emprenedor barceloní Sergi Villaubí. Segons les seves dades, Apartum rastreja entre una oferta d'un milió d'apartaments, en 38.000 ciutats de 120 països.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Ja no hi ha excuses per no conèixer les riqueses del nostre país! La renovada web de Patrimoni Cultural ens ho posa més fàcil que mai. Per començar, ens proposa un Top 20, amb els llocs i cites imprescindibles, de la Patum de Berga al Museu Picasso o a Tàrraco. De cada proposta en trobem molta informació, totes les dades per planificar una visita i fins i tot vídeos que ens fan un tast del que trobarem.Una altra pestanya ens porta a un buscador del patrimoni, amb un mapa interactiu, on veurem què hi ha on més ens interessi. Per buscar segons una època, tenim "Navega en el Temps", on, només movent el cursor avancem de la prehistòria a l'actualitat; i podem fer parada, per exemple, en el patrimoni renaixentista. Hi ha moltes altres opcions. Per exemple, les rutes, amb disset itineraris, per fer excursions més completes.

La nova web, impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat, inclou també una completa oferta educativa i recursos per als professionals. Altres punts interessants són l'opció de poder accedir a la compra d'entrades en línia de tots els llocs que es visiten, la crida a la participació de "corresponsals" voluntaris del patrimoni local o la recopilació d'aplicacions interessants per tenir al mòbil. Entrin i ja veuran com no se l'acabaran!


Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Avui acabem amb un viatge poc habitual. El que van fer, aquesta primavera, un grup d'amics aficionats al "packraft", és a dir, a fer travesses combinant excursionisme de muntanya i ràfting amb un caiac inflable. En aquest cas van travessar de sud a nord, de punta a punta, l'illa d'Islàndia durant 13 dies i van recórrer 372 quilòmetres.Una gran aventura que van enregistrar en aquest vídeo que ara han compartit a les xarxes socials. El viatge va començar a Vík, a la costa sud, i va acabar a Akureyri, a la costa nord. Van ser onze dies a peu i dos en canoa baixant pels rius. Els protagonistes del viatge van ser Hermenegildo Moreno, Juan Carlos Jiménez, José C. Peñate i Eduardo Muñoz Betolaza, càmera i editor del vídeo.

En el moment del viatge, Islàndia sortia d'un dels hiverns més durs des de feia anys, i el desglaç va provocar inundacions imprevistes que els van obligar a canviar de ruta diversos cops.

Aquests viatgers també tenen vídeos d'altres aventures que han fet, com aquesta travessia per Lapònia, l'any 2014, o quan van travessar, amb el mateix sistema, Escòcia d'Est a Oest.
Anterior