Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
La NASA ofereix que el nostre nom viatgi, gravat a un microxip, amb el Rover Mars 2020, cap al planeta vermell.

Tots els que s'apuntin a aquesta pàgina de la NASA rebran un bitllet simbòlic, i el seu nom viatjarà amb els milions que també ho facin. L’Espai Internet ja té seu bitllet cap a Mart, com podeu veure.

Fins ara ja han registrat el seu nom més d'un milió i mig de persones.

Hi ha de temps fins al 30 de setembre.

El Laboratori de Propulsió de la NASA gravarà amb un feix d'electrons els noms en un microprocessador de silicona, amb textos més petits que una mil·lèsima del gruix d'un cabell humà. A aquesta mida, es poden escriure més d'un milió de noms en un sol processador, que faci com una petita moneda. Aquests microprocessadors aniran amb el robot, sota una coberta de vidre.

Està previst que la nau comenci el seu viatge de més de 56 milions de quilòmetres el mes de juliol de 2020, i s'espera que arribi el febrer de 2021 a Mart, on buscarà senyals de vida microbiana, estudiarà el clima y la geologia y recollirà mostres, que algun dia tornaran a la Terra.

null
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Un viatge oníric pels mars de tot el Món. Això és l'extraordinari "One Breath around the World" el darrer curtmetratge de Guillaume Néry, doble campió mundial d'apnea, presentat fa pocs dies.

Simulant una sola immersió, a pulmó lliure, Nery passa dels mars tropicals a les coves de Mèxic, de submergir-se sota el gel d'un llac a Finlàndia, a trobar-se amb uns gegants catxalots a l'illa Maurici o veure's rodejat de taurons.

Camina, puja, baixa, i fins i tot sembla que vola sota l'aigua, fins al punt que ja no saps dir si està dret o cap per avall.

Tot aquest vídeo a més, l'ha rodat només amb l'ajuda de la seva dona, Julie Gatier, que també es va submergir aguantant la respiració.

Nery ja fa temps que publica magnífics vídeos d'aquest tipus, que es poden veure al seu canal de YouTube.

Per saber més sobre aquesta última experiència, també podeu llegir aquesta entrevista que li fan a Paris Match.Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
El pilot Ken Block ens torna a sorprendre amb el seu assortiment de piruetes al volant.

Aquest cop, però, la seva Gymkhana 10 és una mica diferent. Block fa aquest espectacular vídeo amb cinc cotxes diferents, i a cinc llocs diferents. Comença a la gelada Suècia, i acaba a la calorosa Texas, passant per Detroit, los Angeles i Guanajuato, a Mèxic.

Això, sí, a tot arreu ho deixa ple de fum dels neumàtics, ja que cremar-los es la seva especialitat.

null
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
null

Ja teniu plans per viatjar aquest 2019?

Us presentem Nomadizers : una web catalana que us ajuda a trobar companys de viatge si voleu compartir experiències i, de passada, abaratir costos. Per exemple ara mateix hi trobareu propostes per anar a Israel, a Nova Zelanda o a Tailàndia.

També dona l’opció de convertir-vos en nomadizers, oferint-vos per ensenyar la vostra ciutat, o de demanar els serveis d’un altre nomadizer per anar a conèixer la seva!. També tenen un blog, on van actualitzant tota la informació.

Per utilitzar-la us heu de registrar. Nomadizers ja té més de 30.000 usuaris de 85 països de tot el món.

Nomadizers la van crear l’agost de 2016 els emprenedors Javier Granado, enginyer de telecomunicacions, i Myriam Rivera, periodista.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
null

Avui us recomanem “El món no tan silenciós”, un fantàstic vídeo, enregistrat per Evan Sherman, sota les aigües de l'Oceà Índic, i protagonitzat, sobretot, per animals molt petits. Amés de la gran qualitat de la imatge, la gràcia és que inclou un muntatge de sons i música que ens dona una perspectiva inèdita dels fons marins.

Cal destacar la il·luminació i els 125 efectes de so que recreen els suposats sons que farien aquests animals sota l'aigua. El títol juga amb el del famós documental “El món del silenci”, del comandant Jacques Cousteau.

El rodatge es va fer a Indonèsia, sobretot a les illes de Bali i Sulawesi, i després va necessitar més de 200 hores de feina d’edició.
En gaudireu molt més si el veieu en una pantalla ben gran, i amb el volum ben alt.

Si us ha agradat podeu veure també un altre vídeo del mateix autor: “Bali Close Up”, que ha estat guardonat a diversos concursos de vídeo submarí.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
I també acabem amb natura, perquè una parella d'aventurers canadencs ha fet aquest espectacular vídeo en "time-lapse" d'una de les principals atraccions naturals de Nova Zelanda: la Cova de Waitomo.

Descoberta a finals del segle XIX, Té la particularitat d'estar habitada per uns insectes que, en el seu estat larvari, produeixen una llum blava. A més, fan una mena de filaments enganxosos, per atrapar les seves preses, que també agafen aquest to blavós. Tot plegat crea un espectacle natural que atreu cada dia milers de turistes.

Els autors del vídeo, però, hi van anar de nit, per poder treballar amb tranquil·litat. Aquesta mena de cuques de llum, de l'espècie "Arachnocampa Luminosa", fan només tres mil·límetres i creixen fins a la mida d'un llumí. La Cova de Waitomo es troba a l'Illa Nord de Nova Zelanda. El recorregut turístic inclou un passeig en barca (com a les Coves del Drac de Mallorca) per un riu subterrani il·luminat només per la llum blava de les cuques de llum. Com ells diuen, sembla Avatar, a la vida real.

Els autors, Jordan i Jenna, tenen un blog, on han penjat més de cinquanta vídeos, recollint les seves aventures per la natura neozelandesa i quatre vídeos, on expliquen la seva experiència a l'illa de Tasmània. La parella ja havia fet un vídeo d'aquesta cova anteriorment: "A Time-lapse of NZ's Glowworm Caves in 4K", però han volgut repetir l'experiència per millorar-lo.

Al seu blog tenen un post completament a explicar tots els detalls dels making-of dels dos vídeos.

Les condicions del rodatge van ser molt exigents. A vegades, van haver d'estar submergits de cintura cap avall en les fredes aigües del riu subterrani, durant hores, sense moure's i patint la mossegada d'alguna anguila.


Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Tenen ganes d'anar a passar el Nadal a Cuba i volen compartir el viatge per estalviar despeses? Aquí hi ha una parella que busca el mateix. S'estimen més Bali, o Austràlia, o el Senegal? Són altres de les moltes propostes que ja es poden trobar a Nomadizers, una nova web basada en l'aventura que suposa fer un viatge compartit amb desconeguts amb els mateixos interessos.

Es pot explorar a la recerca del nostre viatge somiat o bé crear la nostra pròpia proposta i esperar que s'hi sumi algú. Es pot decidir el nombre màxim d'acompanyants que es busquen i només cal coincidir en la destinació i la data. Nomadizers és una iniciativa de tres emprenedors barcelonins, Aida Sinfreu, Myriam Ribera i Javier Granado, i està adreçada, sobretot, a joves d'entre 18 i 35 anys amb ganes de veure món i fer nous amics.

L'accés a la web és gratuït, i el model de negoci passa per cobrar per facilitar serveis extra, com ara els guies del viatge, i per obrir-se a agències de viatges perquè hi puguin fer les seves ofertes.

Aida Sinfreu, llicenciada en Periodisme per la UAB, és la responsable de comunicació; Myriam Ribera, llicenciada en Periodisme per la UAB, és la responsable de màrqueting, i Javier Granado, enginyer superior en Telecomunicacions per la UPC, és el responsable tecnològic i CEO de l'empresa.

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Els convidem a conèixer l'estany d'Ivars i Vila-sana, al Pla d'Urgell. Una superfície de 125 hectàrees d'aigua que es va recuperar l'any 2005. És un lloc idíl·lic per gaudir plenament de la natura, amb itineraris per caminar, àrees de descans i miradors per poder observar els animals que hi viuen. Aquesta visita virtual és una de les deu que ens proposa la web espaisnaturalsdeponent, que s'ha presentat aquesta setmana.

El seu objectiu és donar a conèixer i promoure aquests llocs singulars de les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues. Són paisatges de valor natural i paisatgístic, tant de secà com humits. La web, a més de les visites virtuals, ofereix tota la informació necessària per descobrir-los, anar-hi i gaudir-ne: fotos, vídeos, mapes, itineraris, equipaments i serveis.

El projecte ha estat impulsat per l'Associació Leader de Ponent. Els deu espais que recull la nova marca turística Espais Naturals de Ponent són: l'Aiguabarreig Segre-Cinca, els Secans de Mas de Melons-Alfés, els Secans del Segrià i Utxesa, la Serra de Bellmunt-Almenara, els Secans de Belianes-Preixana, l'Estany d'Ivars i Vila-Sana, els Plans de Sió, els Bessons, la Vall de Vinaixa, i les Muntanyes de Prades-Serra de la Llena. El conjunt comprèn 75 municipis amb una població de 104.987 habitants i una extensió de 2.292 quilòmetres quadrats.

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Els convidem a admirar la millor vista de Nova York. Avui, 11 de setembre, fa exactament quinze anys de l'atemptat contra les Torres Bessones. I aquest és, precisament, el cim de l'edifici que s'aixeca al seu lloc: el One World Trade Center. Aquest Aquest vídeo ens permet acompanyar l'escalador i fotògraf Jimmy Chin durant la pujada per l'antena que corona l'edifici, un lloc, evidentment, prohibit als turistes.

L'alçada màxima són 1.776 peus (la mateixa xifra que l'any de la Declaració d'Independència dels EUA), equivalents a 541 metres. El vídeo s'ha enregistrat amb una càmera de 360 graus i ens permet, en qualsevol moment, mirar amunt i avall, a esquerra i a dreta, i contemplar la ciutat que s'estén als nostres peus.

Chin s'hi va estar sis hores, per poder enregistrar diferents moments de llum, inclosa la vista nocturna, que va servir de portada per a un monogràfic del diari "The New York Times" dedicat als grans gratacels de la ciutat. Són, en total, 21 gegants de més de 800 peus, o sigui, 243 metres, entre els quals, fins i tot el famós Empire State Building, de només 381 metres, queda petit.


Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
El món de contrastos en què vivim ens porta ara fins al cercle polar àrtic, on un miler de turistes han pagat vint mil euros per cap per viatjar en el primer creuer de luxe que s'hi fa. Aquest web permet seguir en directe la ruta, veient imatges de tres web cams situades al vaixell. Al blog del viatge s'hi dibuixa el trajecte, s'hi poden llegir les incidències i veure-hi les fotografies.

El creuer, que ara és just a la meitat del seu viatge fins a Nova York, ha estat molt criticat per organitzacions ecologistes, que pensen que iniciatives com aquesta poden posar en perill la fauna i la flora de la zona i contribuir a la degradació mediambiental d'un paisatge encara verge.

Anterior