Arxius

Estas veient: 09 juny 2013
Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Habitaclia és un dels portals immobiliaris amb més ofertes de la xarxa. Ara, després de celebrar els 10 anys d'existència, acaba de estrenar nou disseny, més innovador i -sobretot- fàcil de llegir i navegar. Aquesta web, amb seu a Mataró, que també acull ofertes d'empreses immobiliàries, és gratuïta per a qualsevol particular que vulgui posar o bé en venda, o bé en lloguer, un habitatge. I tampoc cobra res als que busquin i trobin a través de les seves pàgines. .La recerca és molt senzilla: busquem, per exemple, un habitatge a l'àrea de Girona. Ens apareix un mapa i podem triar comarca, per exemple, el Baix Empordà. I ara, podem triar quina zona ens interessa, en aquest cas, la de Pals. De cada oferta trobarem una fitxa amb tota la informació i moltes fotos de mida grossa.

Habitaclia se centra en habitatges de Catalunya, les Illes Balears i Andorra. Actualment, rep 3.900.000 visites cada mes i té més d'un milió d'usuaris únics. Actualment, el portal acull una oferta de més de 133.000 anuncis procedents de 1.500 empreses immobiliàries i en aquests deu anys més de 100.000 particulars s'hi han registrat per anunciar vendes o lloguers.
Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
La xarxa és una bona eina de mobilització ciutadana, i un bon exemple és Elcalellometre.cat. Aquesta web, nascuda al juliol del 2011, es defineix com un instrument d'implicació, participació i construcció obert a tots els veïns de Calella que vulguin millorar algun aspecte del seu municipi. Un sot a la riera, una font en mal estat, uns cables elèctrics al descobert o unes taules de pícnic malmeses són, per exemple, motiu d'alerta. Quan el problema es resolt la web hi afegeix l'etiqueta "solucionat" i explica i il·lustra quina actuació s'ha fet.Un altre apartat es dedica a recollir les idees dels veïns per millorar aspectes concrets. I la web també té un capítol de denúncia de les actituds incíviques que perjudiquen els béns comuns.

Elcalellometre.cat no vol ser "un blog de denúncia ni de queixa" ni un grup de pressió, sinó una eina constructiva amb el lema: 'on no hi arriba la brigada de l'Ajuntament, hi arriben els ciutadans'. Els responsables del portal són Carles Pascual i Xavier Dosil, amb la col·laboració de la Montse Pujol, l'Alfred Lieury i en Christian Negre.

Elcalellometre.cat va ser finalista en els primers premis Ciutat de Calella, celebrats aquest 2013.

Categoria: Art i cultura
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
I avui acabem amb música. Aquest és el "bodydub" de la Universitat de Vic, que fa pocs dies que s'ha penjat a la xarxa i ja és tot un èxit. És una mena de "lipdub" (dels que vam parlar en profunditat en aquest Espai Internet), però fet amb coreografies de percussió corporal.

De fet, la paraula "bodydub" l'han encunyat per referir-se a aquest nou estil de vídeo musical participatiu. En aquest cas hi han participat 250 estudiants de la UVic i altres 300 membres de la comunitat universitària, incloent-hi estudiants, professors i personal d'administració i serveis, en diferents espais del campus, movent-se al ritme d'una versió de "We Can Work it Out" dels Beatles, interpretada per Núria Graham i Judith Nedermann.La versió s'ha creat expressament per a aquesta avinentesa, de manera que la percussió que hi sona és solament corporal sobre uns patrons rítmics. El "bodydub" de la UVic es va estrenar en primícia al programa del Canal 33 Generació digital de dissabte, 25 de maig.

Les coreografies del vídeo s'han treballat des d'algunes assignatures dels graus de Teràpia Ocupacional, mestre d'Educació Infantil i Primària, Educació Social i CAFE, per la relació directa que tenen alguns dels objectius d'aquesta formació amb els beneficis que ofereix la percussió corporal.

L'adaptació i la coreografia ha anat a càrrec de Santi Serratosa, bateria de Gossos i Astrio, musicoterapeuta i percussionista corporal. Santi Serratosa i Mariona Castells, poc abans havien fet un altre bodydub en duo (basat en el tema de Jack Savoretti "Not Worthy"), que va servir d'inspiració al de Vic.

Segons els seus responsables, el "bodydub" vol ser un altaveu per enviar un missatge optimista, positiu i esperançador al món, tot servint-se del missatge de la cançó, que explica que la vida és massa curta per passar-s'ho malament, i de l'energia que transmet la percussió corporal coreografiada".