I avui, per acabar, recordarem el desastre del dirigible alemany "Hindenburg", que va passar avui fa justament 75 anys. A la xarxa es poden trobar diversos documentals de l'època que registren el moment exacte de l'accident, en què van morir 36 persones, quan la nau va esclatar en el moment de fer la maniobra d'aterratge a Nova York, després d'un vol transoceànic, al calar-se foc l'hidrògen que el feia elevar-se (i retransmès, en directe, per un locutor de l'època). Va ser una tragèdia que va commocionar l'opinió pública i que va suposar, de fet, la fi dels viatges de passatgers en dirigible.


Es va comparar amb l'enfonsament del "Titanic", ja que també era un transport de luxe, i feia el mateix trajecte d'Europa a Nova York. El "Hindenburg", de fet, tenia un mida similar al "Titanic", tan sols 36 metres menys d'eslora. Tot i que el dirigible duia molts menys ocupants: 97, per 2.223 en el cas del vaixell. Mentre que, malgrat l'aparatositat de l'accident -que feia pensar que no se salvaria ningú- al dirigible va sobreviure el 64 per cent dels ocupants, en el cas del transatlàntic només va sobreviure el 32 per cent dels que anaven a bord. Entre un i altre accident van passar 25 anys, i per això, precisament, aquest any celebrem dos aniversaris "rodons": el centenari de l'enfonsament del "Titanic" i els 75 anys de l'accident del "Hindenburg".

Si en volen saber tots els detalls hi ha una web excel·lent, en anglès, anomenada airships.net, on trobaran fotos, plànols, itineraris i tot tipus d'informació interessant sobre aquest gegant del cel i sobre altres de similars, sobretot alemanys i nord-americans, que hi va haver en aquells anys. El seu creador és el nord-americà Dan Grossman, d'Atlanta, Geòrgia, que es defineix com a emprenedor d'Internet, advocat de drets civils i aficionat a la fotografia.

Després de l'accident del "Hindenburg", els dirigibles mai més van tornar a ser el que eren, i van ser relegats a un paper testimonial com a aparadors de publicitat, que continua sent el seu ús més habitual avui dia. A l'hora d'acabar amb la seva vida com a mitjà de transport van pesar més els inconvenients: fragilitat, poca maniobrabilitat... que els avantatges: gran capacitat de càrrega, baix cost o poc soroll.


ALTRES ENLLAÇOS

Dirigible, a la Viquipedia
Dirigible, a la Wikipedia
Dirigible, a la Wikipedia (en anglès)
Zeppelin, a la Wikipedia (en anglès)
LZ 129 Hindenburg, a la Wikipedia (en anglès)
Gràfic sobre l'evolució i funcionament dels zèppelins
Documental del National Geographic - Seconds From Disaster: The Hindenburg disaster (en anglès)
Airship Heritage Trust
Fòrum de discussió sobre dirigibles (en anglès)
MyAirship (per construir-se un dirigible)
Enllaços sobre dirigibles
The Zeppelin Library Archive (en anglès)
Exposició 100 anys Titanic i 75 anys Hindenburg, al Smithsonian Museum de Washington (en anglès)
Especial Centenari enfonsament Titanic del diari El Mundo