Arxius

Estas veient: maig 2012
Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Aquest diumenge se celebren a Catalunya una trentena de curses populars, marxes, maratons, caminades i pedalades. Amb l'arribada del bon temps, de fet, es disparen aquest tipus de proves arreu del país, i a la web competidor.cat les poden trobar totes. Es tracta d'un complet calendari de competicions d'esports de fons, creat fa més de deu anys en paper i passat a internet fa un any i mig. La web, de fet, ofereix molt més que una agenda: hi podem trobar entrevistes i notícies, consells de salut, l'estudi detallat d'una dotzena de rutes o guies per iniciar-se en diverses especialitats, des del barranquisme a l'esquí de fons.

Competidor.cat està obert a la publicació de qualsevol esdeveniment esportiu i ja compta amb més de 20.000 visitants.ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 19/02/2012: Per preparar una marató, pas a pas
Espai Internet 20/09/2009: Wikiloc, la millor del món
Runedia - Calendari i resultats de curses


Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Atenció si estan buscant feina, perquè aquesta web: ofertas callejeras ens porta moltes ofertes de manera ben original i col·laborativa. Aquí es recullen les fotografies dels típics anuncis que podem trobar penjats als aparadors del nostre barri en què es demana, per exemple, dependents o cambrers. La web, que funciona des de fa dos mesos, ja aplega més de 400 fotos, sobretot de grans ciutats com ara Barcelona, Lleida, Girona, Madrid o Múrcia. Les imatges es classifiquen per sectors, com ara comerços d'alimentació, bars i restaurants, botigues de roba o centres de bellesa. Les fotos les pot enviar qualsevol usuari registrat que es trobi una oferta pel carrer i que, a més, rebrà una compensació de dos euros per cada una, després que els responsables de la web en comprovin l'autenticitat.


Les ofertes, que no solen requerir gaire qualificació, es poden proposar i veure a la web i també a les xarxes socials Foursquare i Facebook.

Aquesta idea pionera és una iniciativa del portal especialitzat en ofertes de treball Workea, que compta amb més de 300.000 usuaris i gestiona unes 40.000 ofertes de treball.
Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui, per acabar, seguirem amb música. Els portem un complet teclat virtual, que no necessita instal·lació prèvia ni cap registre o pagament. Simplement anar a aquesta adreça i començar a tocar les notes, amb l'ajuda del ratolí o bé de les tecles del nostre ordinador. Podem triar si preferim que soni un piano, una flauta, un saxofon o una guitarra, entre altres instruments, i ens podem fer acompanyar, a més, de fins a sis sons preregistrats de bateria. Només un consell: si s'hi aficionen, recordin posar-se els auriculars per no atabalar la resta de la família.
Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Sempre és bo estar atents a les ofertes, i més en temps de crisi. Aquesta setmana s'ha presentat Ofertia!, una web que aplega els catàlegs de 34 supermercats i de multitud de botigues agrupades en una dotzena de sectors diferents com ara òptiques, llibreries, perfumeries, cotxes, esports o moda. El funcionament és senzill: podem triar -de moment- entre 60 ciutats espanyoles diferents, deu de catalanes, com ara Barcelona, Sabadell, Lleida o Reus. Automàticament accedim al mapa de la zona i veiem les botigues que ens queden més a prop i, clicant a sobre, podem veure l'últim catàleg de les ofertes. Ja no cal esperar a obrir la bústia per saber què i on podrem comprar més barat!


Ofertia! ha estat creada per dos joves emprenedors catalans, Jaume Betrian i Oriol Carreras, amb la col·laboració de Thomas Roggendorf en l'aspecte financer. Al novembre, la iniciativa va rebre el premi al millor Pla d'Empresa de Catalunya 2011 (Best Business Plan) en el concurs organitzat per la Jove Cambra Internacional de Catalunya (JCI).

A l'Espai Internet ja hem parlat en alguna ocasió de webs que apleguen catàlegs d'ofertes, com ara Buzón Verde. També podem trobar utilitats semblants a tiendeo.com Aquesta també té la possibilitat de la geo-localització de les ofertes.