Arxius

Estas veient: 25 març 2012
Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Fins aquest vespre encara estan a temps d'anar al Saló de l'Ensenyament, que es fa a la Fira de Barcelona, però des de casa ja poden consultar una de les novetats 2.0 més importants que s'hi han presentat: es tracta del nou portal Itinerari Universitari, de la Secretaria d'Universitats i Recerca; que agrupa les eines ja existents i en suma algunes de noves per facilitar als estudiants catalans el seu camí cap als estudis universitaris. D'una manera molt gràfica es mostra un camí de deu passos que comença l'exhaustiu repàs dels 1.000 títols oficials que es poden cursar, i continua per aspectes com ara poder fer exàmens reals de selectivitat, amb més de 2.500 preguntes de 23 matèries diferents, fer la preinscripció a qualsevol universitat pública, conèixer l'assignació de places o demanar informació sobre totes les beques i ajudes a què es pot optar.


Una altra web interessant que ha renovat continguts: Unportal.net que, a més de tenir tota mena d'informació sobre les diferents carreres universitàries, ara també serveix per conèixer totes les opcions possibles de la Formació Professional de Grau Mitjà i de Grau Superior. Té un fàcil sistema de recerca, amb un buscador, mapes comarcals o llistats temàtics que permeten trobar tots els cicles formatius de Catalunya i saber on es cursa l'especialitat que busquem o bé quines especialitats es poden fer al nostre municipi.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 23/05/2010: Unportal, guia per triar carrera universitària
Espai Internet 05/06/2011: Una web que ajuda a triar carrera
Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I, ara, unes imatges que ha fet córrer rius de bits aquesta setmana a la xarxa. Es tracta del suposat vol d'un presumpte enginyer holandès amb unes ales especials impulsades a força de braços, que hauria recorregut un centenar de metres diumenge passat a la Haia. Doncs bé, després d'un intens debat a Internet sobre si això era o no possible, i que molts mitjans donessin la notícia com a bona, el mateix protagonista ha confessat a la televisió holandesa que es tracta d'un muntatge, que no és enginyer, i que, evidentment, no va volar mai. Immediatament, la xarxa l'ha omplert de crítiques i fins i tot ja s'han començat a fer paròdies.


Fins i tot el nom que va donar, Jarno Smeets, era fals. En realitat es diu Floris Kaayk i es defineix com a cineasta especialitzat en animacions. El fals home volador té fins i tot un blog, Human Birdwings, on, des de fa un any, s'ha dedicat a explicar pas a pas tot el procés de construcció de les ales. Amb aquest muntatge ha aconseguit enganyat pràcticament a tothom -fins i tot els famosos caçadors de mites nord-americans ho van donar per possible-, però encara ara no ha explicat clarament quina era la finalitat de tot plegat, ja que, de moment, ha desmentit que hi hagués cap intenció comercial, més enllà de donar-se notorietat a ell mateix.

L'experiència, si hagués estat real, hauria complert un dels grans somnis de la humanitat: poder volar, pràcticament igual que un ocell. Una idea que, segles enrere, ja havia tingut el geni Leonardo Da Vinci, que va arribar a dissenyar diversos projectes.

Però, un cop més, queda clar que no tot el que veiem a la xarxa és real, i que davant del dubte més val sospitar.


ALTRES ENLLAÇOS

Canal de youtube de Human Birdwings
Facebook Jarno Smeets
Twitter Jarno Smeets
Anàlisis del vol
Anàlisis del vol a Gizmodo - Bird-Man’s Resume Doesn’t Check Out: ‘Nobody Knows Him’
Live Science - Viral 'Human Bird Wings' Video Fake, Probably an Ad
El fake, en Huffington post
Jarno Smeets, fantast of marketeer?
IEco - El video de un hombre que vuela como un pájaro despierta la controversia en Internet
Noi decepcionat pel fake - Human wings Jarno smeets "Floris Kaayk" Hoax fake
World's First Human-Powered Ornithopter
Human-Powered Ornithopter (HPO) Project
El vuelo humano, en cámara lenta (paracaigudistes)
Maqueta de la màquina voladora de Leonardo Da Vinci

Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui, per acabar, un rellotge molt especial. Són figuretes, enmascarades, que amb el seu cos formen els números que ens donen l'hora. Van fent contorsions, per adaptar-se a les diferens xifres. Es pot veure com a web, fer servir de salva-pantalles o afegir al nostre blog...


Si cliquem sobre els números de les hores, minuts o segons, les figuretes es fan més grans, i si tenim la pàgina amagada una estona, quan la refresquem, els homenets s'acceleren per posar-se ràpidament un altre cop en hora.

Per què avui? Doncs per recordar-los que, si encara no ho han fet, toca avançar l'hora dels rellotges.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 27/03/2011: Tot sobre el canvi d'hora (molts enllaços sobre rellotges i canvi horari)
Espai Internet 27/03/2011: Un rellotge molt animat
Espai Internet 30/10/2011: Viatge a l'interior d'un rellotge
Espai Internet 28/03/2010: Rellotges curiosos
Espai Internet 25/10/2009: L'hora, en català
Espai Internet 29/03/2009: L'hora catalana (i l'anglesa)
Espai Internet 29/03/2009: El rellotge humà
Espai Internet 29/03/2009: Rellotges virtuals
Espai Internet 29/03/2009: Rellotge "manual"
Espai Internet 26/10/2008: Canvi d'hora, sí o no?