Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Els proposem una ruta molt especial, la rutadelsemblematics.cat. Aquí, hi trobaran tot el que han de saber per no perdre's 41 comerços i restaurants de Barcelona amb més d'un segle d'història: des d'un mapa amb la seva localització i amb accés a fitxes de cadascun fins a una col·lecció de postals dedicades a aquests establiments amb encant i amb un gran atractiu tant a la façana com a l'interior.La web és una iniciativa de l'associació de comerciants per reivindicar el seu paper com a referent de la ciutat, ara que, a causa dels efectes de la nova llei d'arrendaments urbans, tres tancaran portes a finals d'any. Són la botiga de teixits El Indio, el Musical Emporium i el Colmado Quílez, protagonistes d'un reportatge que trobem a la web. Destaquem, també, l'opció de poder-se passejar virtualment per dintre de molts d'aquests establiments i accedir a panoràmiques de 360 graus.

La iniciativa inclou una smartphoneaplicació per a i un ibook on trobaran molta més informació sobre aquests comerços emblemàtics.


Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I del comerç més tradicional al més innovador. Si els agrada comprar per internet i, alhora, col•laborar amb causes solidàries, una bona opció pot ser aquesta web. Wapsi.org és un aparador amb més de dues-centes botigues de tota mena que venen "online".El seu valor afegit és que ofereix l'opció d'aportar una part dels diners de la compra --sense cap cost addicional-- a qualsevol de les seixanta-cinc ONGs associades. L'aportació es pot fer de manera anònima o nominalment. A més, amb cada compra guanyen punts que podran canviar per regals. El percentatge de l'aportació depèn de cada botiga.

La web està oberta a tots els comerços i ONGs que s'hi vulguin sumar. Una bona opció de cara a les compres d'aquestes festes. Wapsi.org és una iniciativa catalana. La web està vinculada amb la Fundació Equilibri i té al darrere un equip de persones compromeses amb les causes socials i que vénen del món del Tercer Sector, ONGs internacionals i la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC).

"Wapsi" en quítxua vol dir "vapor d'aigua", i simbolitza la suma d'esforços per contribuir a grans causes.


21/12/2014: Bon Nadal 2014!

Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui, per acabar..., és clar, la nostra tradicional felicitació nadalenca! Aquest any 2014 ja en fa vuit que l'equip que fem "Espai internet" els felicitem el Nadal, amb l'ajut d'una opció gratuïta de la web Elfyourself. Aquest cop, els ajudants del pare Noel ballem "break dance"...
14/12/2014: El blog de La Marató

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Els presentem l'Adrià. Va néixer amb una cardiopatia i el van haver d'operar. Avui fa vida normal i no necessita medicació. El seu cas, similar al de molts altres nens, l'expliquen els seus pares al blog de La Marató.Aquí hi trobaran moltes més històries, de nens i d'adults, com les del Rafael, el Xavier, la Michelle, o la Beth, relacionades amb problemes de cor. Els seus protagonistes les expliquen per contribuir a l'objectiu d'aquest any: la difusió d'aquest tipus de malalties i la implicació de tothom en el seu estudi i investigació.

Ja saben que per contribuir només s'ha de trucar, però també es pot fer per internet: tan fàcil com anar a la pestanya de donatius de la web de La Marató i fer l'ingrés que es prefereixi.
Categoria: Art i cultura
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Volen aprendre un munt de coses sobre la Capella Sixtina en 25 tuits? Només han de seguir el compte @miqueldelpozo o bé el hashtag #MA140. Miquel del Pozo és un arquitecte català que cada diumenge a les 10 de la nit fa una petita classe magistral a Twitter sobre un tema d'història de l'art.Una forma ben curiosa de fer difusió cultural aprofitant les possibilitats de les xarxes socials. Ha parlat de Piero de la Francesca, de Miquel Àngel o del naixement de la pintura abstracta i s'ha atrevit, fins i tot, amb una petita història del Renaixement.

Ja té vuit capítols, recollits ordenadament a la seva web, i aquesta nit publicarà el novè.

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Lacolumna.cat és una bona mostra del periodisme jove que s'està fent a la xarxa. Té poc més d'un any d'existència, i al seu darrere hi ha un equip d'estudiants de comunicació de diverses universitats que volen oferir una forma diferent d'explicar l'actualitat.La seva base són, efectivament, les columnes, on expressen opinió i interpretació, però també hi trobem informació amb les seccions habituals de qualsevol mitjà: política, cultura, societat i esports.

I treuen tot el partit a les possibilitats de la xarxa amb els apartats de fotoperiodisme i, sobretot, de televisió, on hi ha entrevistes i reportatges, com "Panrico, panpobre", dedicat a la crisi de la panificadora de Santa Perpètua.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Els agradaria saber fins a cinquanta-vuit maneres diferents de cuinar uns bons canelons? O seixanta-tres maneres de preparar uns torrons casolans? Doncs les trobaran al blog "Memòries d'una cuinera", una iniciativa gastronòmica cooperativa que cada mes proposa un tema als seus lectors i després publica les receptes i fotos que els han enviat. S'hi pot participar a travès d'un blog, enviant l'enllaç, o bé directament enviant per correu electrònic la nostra proposta.El blog és una iniciativa de dues germanes blogueres, la Judith i la Mònica, amb la col·laboració d'Yves Gerbeau en la creació dels textos literaris que introdueixen cada tema.

"Memòries d'una cuinera" va néixer el febrer del 2011 amb la idea de recuperar les receptes tradicionals i ja aplega prop de cinquanta plats, cadascun amb múltiples propostes i presentacions.

Un dels seus objectius és aprofitar l'estacionalitat de les receptes recuperant plats que es menjaven en una data assenyalada o bé en una època determinada.
Categoria: Utilitats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
MonCat és un nou portal del Departament d'Empresa i Ocupació per facilitar les coses a aquells catalans que vulguin anar-se'n a viure o a treballar a fora. Hi trobaran informació sobre el servei d'acollida inicial que fan les comunitats catalanes a l'exterior, el registre de catalans a l'exterior, com es fa un currículum internacional, i també les ofertes de feina a Europa que fa la xarxa Eures.
La web també inclou totes les dades d'interès per al visitant de catorze països del món, amb consells útils, com ara com tramitar la targeta sanitària o obrir un compte corrent i les experiències prèvies d'altres catalans.

Els catorze països que ja hi podem trobar són: Alemanya, l'Argentina, Austràlia, el Brasil, el Canadà, els Estats Units, França, el Japó, Marroc, Mèxic, Panamà, el Regne Unit, Suïssa i Xile. Hi ha tretze països més amb informació en procés d'elaboració: Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Luxemburg, Noruega, Nova Zelanda, els Països Baixos, Qatar, Rússia, Suècia, l'Uruguai i la Xina.

MonCat és una inciativa d'anada i tornada que també inclou informació per a aquells que volen venir a viure, estudiar o treballar a Catalunya, amb dades com ara ofertes de feina o com convalidar els estudis.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Els convidem ara a fer un viatge virtual al Parc Natural de Gombe, a Tanzània, seguint els passos de la primatòloga Jane Goodall. Ho fa possible, un cop més, l'equip de Google Street View (amb Google Maps i Google Earth), que s'han passejat per tota la zona i han gravat imatges perquè puguem fer, des del nostre ordinador, un tomb amb vistes panoràmiques de 360 graus. Amés de molts animals i de diferents paisatges, podem veure altres llocs, com ara el despatx de la pròpia primatòloga.Es tracta d'una iniciativa per divulgar la feina de l' l'Institut Jane Goodall en la defensa dels ximpanzés i el seu hàbitat. L'autor de les imatges és Bill Wallauer, que va fer 490.000 fotografies i 26.000 panoràmiques.

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Aquesta setmana s'ha presentat el nou portal de TV3 i Catalunya Ràdio, que, en una sola adreça, aplega totes les antigues webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. L'adreça és www.ccma.cat , però no s'amoïnin perquè clicant qualsevol de les antigues adreces també hi arribaran. Com es pot veure a la barra superior, hi ha un menú per anar a buscar els continguts que més ens interessin, ja siguin programes de televisió, de ràdio, notícies, esports, el temps o el Super3.Hi ha un apartat per seguir, en directe, i des de qualsevol dispositiu, ja sigui ordinador, tauleta o mòbil, el que s'està emetent per qualsevol dels quatre canals televisius o de les quatre emissores, que formen la nostra oferta. I, si s'han perdut cap programa i el volen recuperar, és més fàcil i amb més qualitat que mai: amb la renovada secció "a la carta", poden cercar, tant a l'arxiu de TV3 com al de Catalunya Ràdio, a través de diverses opcions, entre les quals destaca l'accés a la graella sencera de tota la programació de l'última setmana.

Un dels altres punts forts de la nova web és que el disseny és adaptatiu. Aquest concepte, conegut en anglès com a "responsive web design", vol dir que l'aparença de les pàgines web s'adapta al dispositiu des del qual es visualitzen, tant per les dimensions de la pantalla com per la via d'interacció (amb ratolí o tàctil). La web es veurà igual de bé si se segueix des de l'ordinador, el mòbil o la tauleta. A més, la nova web s'adapta a l'amplada de banda del dispostiu perquè pugui rebre l'emissió amb la millor qualitat. És el que es coneix com a "streaming adaptatiu".

Una altra novetat és que es pot parar l'emissió en directe per anar enrere fins a una hora i reprendre-la com es vulgui. Ho permet la tecnologia "time shifting". El nou portal segueix la tendència de l'anomenat "flat design": és minimalista i senzill, amb formes geomètriques, colors plans i icones, i evita una textura i una imatge complexes.

En aquest enllaç hi ha les 10 novetats més importants del portal.
Anterior