ÚLTIM "SINGULARS" DE LA TEMPORADA

Dimecres 19 acabem la cinquena temporada de "Singulars".

Aquest any el programa ha assolit un reconeixement totalment transversal com no ho havia fet fins ara. Sense cap por d’equivocar-me, us puc dir que "Singulars" el veuen des d'executius de banca fins a assalariats sense cap mena de qualificació, passant per petits, mitjans i grans empresaris, polítics, professors, estudiants, aturats i desnonats.

Les xifres setmanals d'audiència, tan relatives com absolutes, que hem aconseguit aquesta temporada són espectaculars: hem superat uns quants cops la barrera de les 300 mil persones i, en la majoria d'emissions, ens quedem per sobre de les 225 mil.

Aquest seguiment totalment desproporcionat per ser un programa d'un segon canal ha convertit el "Singulars" en programa de referència.

El nostre periodisme intencional en èpoques d'emergència connecta amb la ciutadania que, moltes vegades, es veu representada o, si més no, respectada en les anàlisis i exposicions que fan els nostres convidats.

Els que ens seguiu des d'aquell llunyà mes de març de l'any 2009 ja sabeu que hem fet un llarg viatge on mai se us ha mentit intencionadament. Un viatge complicat en què heu pogut saber abans que ningú què passaria i, d'aquesta manera, poder fer una oposició activa i raonada a les mentides de l'oficialitat i de tota la seva "palmeria". I ho continuarem fent, amb respecte, des del rigor i la veracitat. I és que un altre periodisme, avui, no és possible.

Sempre hem intentat, cada final de temporada, oferir-vos el testimoni, la conversa, la interacció, amb una persona ben singular.

Així és que, aquest dimecres 19 farem el mateix.

Aquesta vegada hem agafat una persona del "carrer". Sí, moltes vegades en la més absoluta de les senzilleses hi ha la més gran de les savieses.

Es diu Mactar Thiam Fall. És un mestre del Senegal que ha passat 5 anys entre nosaltres i ara se'n torna a casa.

Passejarem amb ell, i la seva mirada ens servirà per adonar-nos encara més que només les societats que acceptin, defensin i promoguin la diversitat seran lliures. De la mateixa manera que no som si no estimem l'altre.

El punt final al "Singulars" de dimecres el posaran Gossos, seguidors del programa, amb la peça del seu nou àlbum "Tornarem a casa".

"Singulars"

Mactar Thiam Fall: "Acumular experiència és millor que acumular diners".

Dimecres 19, a les 22.05, pel Canal 33.